Juhász Péter: Ez a demokráciának nevezett monolit kormányostul, ellenzékestül jön nekem eggyel

POLITIKA
2023 december 21., 05:03
  • Juhász Péter a Kutyapárt jelöltjeként elindul a belvárosi polgármesteri címért. Nincs egyedül, ő a negyedik ellenzéki, aki benevezett a 2024-es versenybe.
  • Miért gondolja, hogy nem is akar itt nyerni az ellenzék? Miért nem álltak be mögé egységesen az ellenzéki pártok?
  • A fekete kampányok után mit szólt a családja, hogy újra ringbe száll? Hogyan befolyásolta a döntését a Valótlanul című filmünk?
  • Hogy lehet a turistáktól és a hivataloktól visszavenni a kerületet?

A november elején bemutatott Valótlanul filmben még arról beszélt, hogy a lelki épsége megőrzése érdekében szállt ki a politikából, kihúzta a darálóból a karját. Szó sem volt arról, hogy visszatér. Mi történt?

A nyár folyamán kiderült, hogy ki a két ellenzéki jelölt, akik indulnak a belvárosban, és összeállt, hogy igazából nem akarják ezt megnyerni. Úgy tekintenek az ötödik kerületre, mint ami nyerhetetlen. A karomról pedig kiderült, hogy visszanő, mint a gyík farka.

Miből állt össze, hogy az ellenzék nem akar itt nyerni?

Látszik a jelöltek személyéből.

Kerpel-Fronius Gábor korábban a Momentum főpolgármester-jelöltje volt, Kovács Alex Gábor a helyi ellenzék frakcióvezetője. Nem komoly jelöltek?

Az egyik egyáltalán nem beágyazott, nem ismeri a kerületet, nem tudja, hogy milyen fába vágja a fejszéjét, a másik meg hát most finoman fogalmazva túlságosan beágyazott, és túlságosan jól ismeri a helyi viszonyokat.

Mire gondol?

Kovács Alex megszavazta azokat a rendeleteket, amik alapján kiárusították a belvárost. Ő maga is kapott fél áron ingatlant itt. Benne volt a helyi tévé felügyelőbizottságában.

Kivel egyeztetett, mielőtt elhatározta, hogy elindul?

Végiglátogattam a pártvezetőket, hogy ki mit szól hozzá. Többen kérték, hogy legyek az ő pártjuk jelöltje. Nemet mondtam, mert az volt az eredeti terv, hogy összellenzéki jelölt leszek.

Tényleg azt gondolta, hogy a Momentumtól a DK-ig mindenki azt mondja majd, hogy visszalépnek, és inkább ön legyen a közös jelölt?

Igen, volt bennem egy ilyen naiv elképzelés, hogy itt van egy csávó, akiről tudják a választók, hogy képes küzdeni, hogy a Fidesz nem tudja megvenni, és mögé állhat mindenki.

Előválasztás?

Ezt is felvetettem. Olyan visszajelzést kaptam, hogy az egyikük egyáltalán nem hajlandó, a másikuk csak kötött feltételekkel. Rajtam nem múlik.

Kétfrontos harcot fog vívni, egyfelől a Fidesszel, másfelől a teljes ellenzékkel?

Ez a demokráciának nevezett monolit kormányostul, ellenzékestül jön nekem eggyel.

Jönnek nekem, mert mi az Együtt-tel mindent a közösség érdekében áldoztunk fel. Ma itt nekik kell visszavonulót fújni. Van, aminek felül kell írnia a pártlogikát, a személyem ilyen.

Melyik ellenzéki párton akadt fenn?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.