Orbán méltatlannak tartaná, ha védekeznie kellene a többszörösére emelt fizetése miatt

POLITIKA
2023 december 21., 14:51

Egy év leforgása alatt megháromszorozódott Orbán Viktor fizetése, tud mondani más példát a közszférában hasonló arányú fizetésnövekedésre? - kérdezte a miniszterelnöktől a 24.hu újságírója Orbán éves sajtótájékoztatóján.

link Forrás

Orbán erre azt válaszolta, hogy a kormány foglalkoztatási ágazatonként 2010 óta folyamatosan indított bérfejlesztési programokat, van, ahol kettőt is. „A legvégére hagytuk a politikusokat, ideértve a képviselőket és a kormánytagokat” - mondta Orbán, majd később megismételte, hogy folyamatosan bérfejlesztéseket hajtottak végre „az ápolónőktől az orvosokon keresztül a rendőrökön át, a legvégére hagytuk a politikai munkát végzők fizetésének a rendezését, 13 vagy 11 évig vártak erre”.

Ez nem így van. A parlamenti képviselők tiszteletdíját már 2014-ben is megemelték jelentősen (231 900 forintról 747 878 forintra), 2018-ban pedig újra, amikor hozzákötötték az átlagjövedelemhez, annak háromszorosában meghatározva az alapfizetést. Onnantól évente nőtt a tiszteletdíj.

link Forrás

Ez tényleg az alap, amihez könnyen lehet pluszokat szerezni, például parlamenti bizottsági hellyel vagy egyéb pozíciókkal.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.