A brit fiú, akit hat év után találtak meg a Pireneusok lábánál, hazudott, hogy megvédje az édesanyját

külföld
2023 december 22., 11:28

Csak kitalálta a négynapos utazásáról szóló történetét a brit tinédzser, aki hat év után került elő a Franciaországban, írja a BBC. Alex Batty, akit hat éve vitt el az édesanyja és a nagyapja vakációra Spanyolországba, azt mondta: azért hazudott, nehogy a rendőrök megtalálják az édesanyját. „Nagyszerű ember, szeretem őt, de egyszerűen nem jó anya” – mondta a The Sun brit bulvárlapnak adott interjújában.

photo_camera Alex Batty még valamikor 2017 előtt Fotó: Greater Manchester Police/via REUTERS

Azt mondta, anyja és nagyapja nomád életmódjával kapcsolatos kételyei 14-15 évesen kezdődtek, 17 évesen pedig úgy döntött, visszajut valahogy az Egyesült Királyságba. Egy nap összepakolt és útnak indult. Esténként haladt, az utcán aludt, de állítása szerint nem volt rossz dolga, és ételre is volt pénze. Végül egy futár vette fel egy esős reggelen a Pireneusok lábánál, Toulouse közelében.

A sofőr azt mondta, a fiúnak mindössze 100 euró készpénze volt, mobiltelefonja nem, és azt ette, amit a mezőkön és a kertekben talált. Végül egy közeli rendőrségen adta le Alexet, ott ellenőrizték a személyazonosságát, majd megszervezték a visszaútját az Egyesült Királyságba. Batty most a nagymamájával él.

Elmesélte, hogy amikor kimentek, az első pár évben azt csinált, amit akart – olvasott, rajzolgatott és sokat játszott. Majd 14-15 évesen bevonták különböző munkákba, festenie kellett, kisebb építkezéseken segédkezett. Ekkoriban jött rá, hogy az Egyesült Királyságban valószínűleg jobb jövő várhat rá, jelenleg egyetemre szeretne menni.