Jelentkezett Navalnij: „A hangulatom még mindig remek”

külföld
2023 december 26., 09:05

Közzétette első bejegyzését az X-en Alekszej Navalnij, mióta három hétre eltűnt, majd kiderült, hogy egy Északi-sarkkörön túli börtönbe szállították át.

„Én vagyok az új Mikulás – kezdi a posztot. – Van már báránybőr subám, usankám és kapok valenkit is (hagyományos orosz téli lábbeli). 20 napig tartó átszállításom alatt szakállat is növesztettem.”

link Forrás

Írásában megerősíti, most az Északi-sarkkör felett van egy börtönben, Harp faluban, a Jamal-Nyenyec körzetben. „A legközelebbi városnak szép neve van: Labitnyangi” – írja. Azt mondja, a húsz nap kimerítő volt, de még mindig remek a hangulata. Részletezi a furcsa útvonalat, amin szállították: Vlagyimir–Moszkva–Cseljabinszk– Jekatyerinburg–Kirov–Vorkuta–Harp.

Arról számol be, hogy elég ijesztőek a körülmények. „Az őrség nem olyan, mint Közép-Oroszországban, hanem olyan, mint a filmekben, gépfegyverekkel, kesztyűs- csizmás alakokkal, hatalmas juhászkutyákkal.”

„Mindenesetre ne aggódjatok miattam. Jól vagyok. Teljesen megkönnyebbültem, hogy végre célba értem. Még egyszer köszönöm mindenkinek a támogatást. És boldog ünnepeket!” – zárja a posztot.