Megvan, hogy ki vágta ki a frissen ültetett fákat a Római-parton

Budapest
2023 december 26., 11:23

Ahogy Bardóczi Sándor főtájépítész Facebook-posztjának frissítéséből is kiderül, a III. kerületi rendőrkapitányság és a III. kerületi közterület-felügyelet hétfőn délután helyszínelésen azonosította azt az embert, aki frissen ültetett fákat vágott ki a Római-parton, engedély nélkül. Bardóczi szerint az elkövető elismerte a tettét.

link Forrás

Ahogy azt megírtuk, a Római-parton, a Piroska utca-Római part kereszteződésben valakik kivágtak 6-9 db frissen a Főkert által a partra, fővárosi tulajdonú közterületre ültetett fát. Bardóczi korábban azt írta, a fákat az idei ültetési szezonban ültette a Főkert, egy-egy ilyen előnevelt fa ültetési költsége – gödörásással, talajelőkészítéssel, karózással, szállítással és munkadíjjal együtt – nettó 250 ezer forint. Azt írta, „a helyszíni hírek szerint a hullámtérben található ingatlanok árvízi védekezése miatt vágtak ki valakik a közterületről fákat, miközben a hullámtéren épült ingatlanok a jogszabály szerint a kerítésük vonalában védekezhetnek. Nem a közterületen”.

Az Infostart azt írja, a helyszínen mindenki sejti, hogy ki adhatott erre utasítást hiszen a helyszín feltűnően közel van egy közismert luxushotelhez.