Tiborcz István és Balásy Gyula is felkerült a magyar milliárdosok listájára, amit továbbra is Mészáros Lőrinc vezet

PÉNZ
2023 december 27., 06:29

Itt az év vége, ennek örömére itt a Forbes listája a magyar milliárdosokról, pontosabban az ötven leggazdagabb magyarról.

photo_camera Tiborcz István Fotó: Németh Dániel/444

A lista élén továbbra is Mészáros Lőrinc áll, a Forbes szerint becsült vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt összesen 591,3 milliárd forintra. A második leggazdagabb Csányi Sándor, 573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal, és őt követi a harmadik helyen az MPF Holding tulajdonosa, Felcsuti Zsolt, 442,9 milliárd forintos becsült vagyonnal.

  • Az ötvenes listán idén először szerepel Orbán Viktor veje, Tiborcz István is, aki rögtön a 27. helyen debütált 75,3 milliárd forintos becsült vagyonnal.
  • De felkerült a listára Száraz István is, Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja is, ő a 16. helyen áll 125,7 milliárd forinttal.
  • A kormánykommunikációs megbízásokból meggazdagodott Balásy Gyula is ott van mát az ötven leggazdagabb között, a 40. helyet húzta be 56,8 milliárdos becsült vagyonával.

De vannak a listán visszatérők is, köztük Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. tulajdonosa és elnöke, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, valamint Nagy György, Csányi Sándor egyik meghatározó és rendszeres üzlettársa.

A TV2-n celebeskedő és nemrég könyvet írt Jákob Zoltán viszont a lista szerint már nincs a leggazdagabb ötven között. (Update: A Forbes listáján nem is szerepelt Jákob Zoltán, a 100 leggazdagabb magyar listáján viszont igen.)