Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air repülőgépe, amikor ömleni kezdett a vér az egyik utasból

ÉLET
2023 december 29., 14:11

Ankarában kellett megszakítania az útját a Wizz Air Budapestről Abu-Dzabiba tartó csütörtök délutáni járatának - írta meg a Blikk. A pilóta azután döntött a kényszerleszállásról, hogy a fedélzeten tartózkodó orvosok sem tudták elállítani az egyik utas vérzését.

A repülőgép 40 perc késéssel indult a ferihegyi repülőtérről. Nem sokkal a felszállás után egy nő rosszul lett a gépen. Elájult, majd kicsivel később vérezni kezdett.

A Wizz Air nyilatkozata szerint a személyzet és két, fedélzeten tartózkodó orvos azonnal a segítségére sietett. A vérzést azonban nem tudták elállítani.

A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren.

photo_camera Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Ankarában már a mentők várták a nőt, akit azonnal kórházba szállítottak. Elkísérték hozzátartozói is, akikkel szilveszterezni utazott Abu-Dzabiba. Vérzését állítólag az okozta, hogy felszakadt a műtéti hege, amit pár héttel korábban szerzett.

A repülőgép végül 4 órás késéssel érkezett meg Abu-Dzabiba.