Kövér László 650 ezer forintra büntette Hadházy Ákost

POLITIKA
január 03., 11:14

„Most éppen 650 ezer forintra büntetett a »parlament« beteg lelkű, fura ura” – kezdi legújabb bejegyzését Hadházy Ákos a Facebookon.

„Valami perverz vágytól vezérelve Kövér László nagyon látni akar engem az ócska színházának gombnyomogatós előadásain, és személyesen dönt arról, hogy kegyeskedik-e elfogadni az indoklásomat, amikor kénytelen lemondani a társaságomról” – írja a képviselő.

link Forrás

A poszthoz csatolt képből kiderül, hogy a házelnök szerint Hadházy annyit hiányzott a parlamenti ülésekről novemberben, hogy az már a törvényben meghatározott mértéket sem érte el. Az is kiderül, hogy Hadházy kérelmet nyújtott be a távollét igazolására, ám ezt saját jogkörben eljárva Kövér csak részben fogadta el.

Hadházy a távollétet azzal indokolja, hogy 2023 novemberében egy „különösen fontos, pécsi bírósági tárgyaláson” vett részt, amely „egy rendszerszintű visszaélésről szólt”. Arról az ügyről van szó, amelyben elítélték a baranyai Kárász polgármesterét, mert lenyúlta a közmunkaprogramos pénzek felét. Az ügyről az Átlátszó írt.

„Hátha majd Kövér Úr hisztije segít kicsit felhívni a figyelmet az egyik kiskirály polgármester lebukására. A házmester ugyanis először igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy tényleg részt vettem-e a kérdéses időpontban a tárgyaláson, majd miután a bíró ezt visszaigazolta, Kövér önkényesen úgy döntött, hogy mégis megbüntet 650 ezer forintra” – írta ennek kapcsán Hadházy. Azt mondja, a pénzt már le is vonták a fizetéséből.

Nem ez az első alkalom, hogy Kövér pénzbüntetéssel sújtja Hadházyt. Volt már 950 ezres, sőt kétmilliós büntetése is.