"Kisebbséggé válhatunk a saját hazánkban"

POLITIKA
január 05., 15:14

„Hazánk legnagyobb problémája a katasztrofális demográfiai helyzet, melynek megváltoztatása nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész társadalombiztosítás és az egész államháztartás összeomlása fenyeget". Ha nem lesz demográfiai fordulat, az komoly gazdasági következményekkel fog járni, túl azon, hogy "kisebbséggé válhatunk a saját hazánkban", mondta Novák Előd annak apropóján, hogy óriásplakátkampányt indított "A legférfiasabb dolog az apaság - A gyermek áldás" címmel. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy

generációnként megfeleződik a magyarság, mivel Magyarországon az egy családban született gyermekek száma már alig haladja meg az egyet, "ha a cigányság titkosított mértékű népességrobbanását leszámítjuk".

link Forrás

A kampány minden megyére kiterjed, januárban a férfiakat, februárban a nőket célozzák. Novák szerint azért is kell hangsúlyozni a gyermekvállalás egyéni és nemzetgazdasági fontosságát, mert a kormány "társadalmi célú hirdetések helyett csak kormánypropagandát folytat" az állami pénzből finanszírozott plakátokon. (MTI)