Kadirov átadna ukrán hadifoglyokat, ha feloldják a családját – és a lovait – érintő szankciókat

háború
január 06., 06:34
Putyin és csatlósa 2023 szeptemberében
photo_camera Putyin és csatlósa 2023 szeptemberében Fotó: MIKHAIL METZEL/AFP

Ramzan Kadirov csecsen hadúr felajánlotta, hogy szabadon enged ukrán katonákat, cserébe a családja és lovai elleni szankciók feloldásáért. Az ajánlatát Scott Ritter volt amerikai hírszerzőnek tette, aki Groznijban tett látogatást, és egy ideje a Kreml propagandáját szajkózza.

„Vannak foglyaink, akiket Donyeckben és Luhanszkban kaptunk el. Átadom a vendégünknek (a hadifoglyok listáját), ha feloldják a szankciókat az anyám, a lányaim, ártatlan emberek, lovak ellen, akkor szabadon engedjük ezeket az embereket” - mondta Kadirov, miközben az állítólagos hadifoglyokról mutatott videókat az amerikai vendégének. Ezen az ukrán uniformisban látható emberek - nyilván nem önszántukból - „az abszurd és hatástalan” szankciók feloldását kérik.

Csecsenföld fura ura nem titkolja, hogy a családja és lovai az elsők: a 20 éves lányát átütő tudományos sikereiért tüntette ki, a 15 éves fiát pedig azért, mert megvert egy rabot. Kedvenc csődörét saját állítása szerint úgy szerezte vissza, hogy fizetett az ukrán titkosszolgálatnak. (via Nexta, Yahoo)