„Tegyék túl magukat rajta” – mondta Trump az újabb iskolai lövöldözésről

külföld
január 07., 07:41

„Ez egyszerűen borzalmas - annyira meglepő, hogy ezt itt kell látni. De tegyék túl magukat rajta. Tovább kell lépnünk.” Ezt mondta Donald Trump egy iowai kampányrendezvényen az összegyűlteknek alig egy nappal azután, hogy egy hatodikos tanulót meggyilkolt, hét másikat pedig megsebesített egy sörétes puskával és egy kézifegyverrel lövöldöző 17 éves diák az iowai Perryben. A támadó aztán öngyilkos lett.

Megemlékezés a Perry középiskolánál a lövöldözés áldozataira.
photo_camera Megemlékezés a Perry középiskolánál a lövöldözés áldozataira. Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

Egy demokrata szervezet, az American Bridge már ki is fejtette véleményét Trump szavairól: „Tudtuk, hogy Trumpból hiányzik az empátia mások iránt, de senki sem gondolta, hogy ilyen mélyre tud süllyedni, és azt mondja az iowaiaknak, hogy egyszerűen »lépjenek túl rajta«, miközben egy olyan helyzet miatt gyászolnak, amelyet az ország közösségei túlságosan is jól ismernek" - mondta az American Bridge elnökválasztási kampányának kommunikációs igazgatója, Brandon Weathersby.

Trump több kampánymegállót is tett Iowában a január 15-i republikánus elnökjelölti előválasztások előtt. Annak ellenére törekszik második elnöki tisztségének megszerzésére, hogy 91 büntetőjogi váddal néz szembe. Szombaton ugyancsak Iowában beszélt arról, hogy szerinte „Orbán Viktor, a legtiszteltebb ember... valószínűleg a legkeményebb ember Európában, talán Európán túl is.”

(Guardian)