Trump: Valószínűleg Orbán a legkeményebb ember Európában

POLITIKA
január 06., 16:57

Donald Trump volt amerikai elnök, aki az idei választáson vágna vissza Joe Bidennek a 2019-es vereségért, Iowa államban tartott kampánygyűlésén ismét a magyar miniszterelnököt dicsérte: „Orbán Viktor, a legtiszteltebb ember... valószínűleg a legkeményebb ember Európában, talán Európán túl is.”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/X

Ahogy korábban is, úgy feltehetőleg a jövőben is sokat fog még hivatkozni a volt amerikai elnök Orbánra, aki cserébe szintén eldicsekedhet Trumppal kötött barátságával.

Trump korábban fasiszta retorikájú beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnököt idézve, Kim Dzsongunnal koreai diktátorral példálózva és Orbán Viktort emlegetve érvelt Joe Biden jelenlegi amerikai elnök ellen, aki idei kampányát azzal indította, hogy ő lesz az, aki megvédi Trumptól az amerikai demokráciát.

Az MCC-nél vendégeskedő paleokonzervatív megmondóember és Fox Newstól kirúgott televíziós celebritás Tucker Carlson még augusztusban interjúvolta meg Orbánt, aki akkor azt mondta, hogy az egyetlen lehetséges út visszahívni Trumpot. Azóta Trump többször is hivatkozott az interjúra, igaz azt nem mindig sikerült eltalálnia, melyik országot is vezeti erős kezével Orbán.