Tucker Carlson Magyarországra jött, hogy elmondja, hazudnak neked

belföld
2023 augusztus 22., 19:39

„Kezdd azzal az alapvetéssel, hogy óriási léptékben hazudnak neked. Nem egy ember, hanem emberek hálózata, akik - tudva, tudatlanul - közösen dolgoznak azon, hogy olyan dolgokat mondjanak, amik nem igazak. És nem csak, hogy nem igazak, hanem az igazság szöges ellentétei”- szólt Tucker Carlson tanácsa a fiatalokhoz a Millenárison rendezett MCC Feszt Afteren. A beszélgetés modrátora Orbán Balázs volt, aki a miniszterelnök politikai igazgatója, egyben a Mol és Richter részvényekkel felduzzasztott, szépen terjeszkedő MCC kuratóriumi elnöke.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az idén márciusig Fox Newson műsorozó, majd kirúgása után Twitterre migráló Tucker Carlson paleokonzervatív amerikai megmondóember, az első, és egyben utolsó elsővonalbeli republikánus influenszer, akit a Fidesz Magyarországra tudott cibálni. Műsorát a Foxon 3-4 millióan követték, és mostani Twitter videóit sem nézik kevesebben.

„Ez a legfurább dolog, amit valaha csináltam” - mondta 2021-ben az MCC esztergomi fesztiválján, melyről idén és tavaly is írtunk hosszabban. A tavalyi, amerikai republikánusok mintájára rendezett CPAC Hungaryra csak videón jelentkezett be -, most pedig ismét Magyarországra érkezett, hogy

  • bocsánatot kérjen David Pressmanért,
  • elmondja, kinek lehet hinni és kinek nem,
  • átadja az igazság kulcsát,
  • és hogy leírja, milyen is az átlag demokrata szavazó.

Ha bírná az oroszokat, akkor se vallaná be a magyarok előtt

Ahogy két éve a korlátozások ekézésénél, úgy most is akadtak repedések az Tucker dícséretei és a kormány narratívája közt.

A háborúval kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Államokban mindenki azt hiszi, hogy Ukrajna közel áll a győzelemhez. Szerinte azonban egyszerű matek az egész, az oroszok többen vannak, ezért győzni fognak, az amerikai vezetés ugyanakkor a valóság szöges ellentétét állítja a polgárainak.

Mikor Magyarországra jön, azt tapasztalja, hogy a magyarok röhögnek azon, ha azt mondják, nekik, hogy az ukránok közel állnak a győzelemhez. Ez szerinte nem oroszpártiság, hiszen hogyan is lehetnének a magyarok a szovjet uralom után oroszpártiak - valóban jó kérdés, azért Bencsik Andrásnak azért lenne hozzá egy-két szava.

De szerinte Orbán sem lehet oroszpárti, hiszen küzdött a Szovjetunió ellen, és Tucker sem az, vagy ha az lenne, azt nem merné a magyarok előtt felvállalni a múltbeli események miatt. Kínos taps és nevetés követte szavait.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.