A közéleti fesztivál, ahol két napon keresztül megy az egyetértés

  • Ideológiailag független, de nem értéksemleges: így jellemzi magát a Mathias Corvinus Collegium.
  • A line-upban többek között Navracsics Tibor, Szijjártó Péter, Csányi Sándor, Kovács Ákos, újságíróvita, kultúrharc és kriptobeszélgetés a vízhatlan sátorban.
  • Megnéztük az esztergomi MCC Fesztivált.

A Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) 2020-ban tömte ki a kormány MOL- és Richter-részvényekkel. Azóta az MCC-nek más szakkollégiumokhoz képest (az MCC nem is szakkollégium, mivel nincs is klasszikus értelemben vett diákönkormányzata) annyi pénze van, hogy azt se tudja, mire költse. „Az alapítvány immáron 23 Kárpát-medencei helyszínen – 14 magyarországi és 9 külhoni városban – van jelen”, írják magukról, a kormány narratívájának alapköveiként szolgáló könyvek kiadását vállalják,

és idén szervezték meg másodszorra háromnapos közéleti és kulturális fesztiváljukat.

A Nagyszínpad Fotó: Kristóf Balázs

Két napra mi is ellátogattunk, hiszen többek között olyan közéleti és politikai szupersztárok is felbukkantak, mint Csák János - aki bár Orbán beszédének intencióját világosnak tartja, néhány szót azért megváltoztatna -, Hernádi Zsolt - aki sárga lappal jutalmazta Jaksity beszédét -, Csányi Sándor, Navracsics Tibor és Kovács Ákos. A nagyobb durranásokról külön-külön írtunk már - mint amikor Szijjártó beszédében azt fejtegette, hogy Magyarországon azért alacsonyak az adók, mert nagy a költségvetési fegyelem, és itt nem osztogatnak népszerűségért -, de próbáltunk a kisebb előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken és vitákon is részt venni, hogy lássuk, mi fán terem az

„ideológiailag független, de nem értéksemleges” MCC fesztiválja. Aminek ráadásul kiemelt célja, hogy részt vegyen „a magyarság jövőjét meghatározó hazai és nemzetközi vitákban és döntésekben”, és „az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.”

Az MCC fesztivál harmadik napjára megérkezett Esztergomba az eső, de sebaj! Volt MCC-s esőkabát! Fotó: Kristóf Balázs

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt