„Hülyegyerek, patkány, meg fogsz rohadni!” – az agresszív budapesti buszsofőr megtámadta egy kerekesszékes nő kísérőjét, és megpróbálta kiütni a kezéből a telefont

ÉLET
január 09., 15:42
  • A KÖKI-ről a Havanna lakótelepre buszozott volna egy 22 éves, SMA-betegsége miatt elektromos kerekesszékkel közlekedő egyetemista lány és a kísérője.
  • A BKK szabályzata szerint a sofőr ilyenkor köteles lerakni a rámpát az utasnak.
  • A kísérő állítása szerint a sofőr először letagadta, hogy lenne rámpa a járaton, majd megpróbálta rávenni őket, hogy menjenek a következő busszal.
  • Miután kénytelen volt elvinni őket, a célmegállóból majdnem továbbvitte a mozgáskorlátozott utast, mert nem működött a leszállásjelző, amitől a sofőr annyira dühbe jött, hogy a nővel emelt hangon beszélt, a férfit pedig fizikailag megtámadta, megpróbálta összetörni a telefonját, hülyézte, patkányozta.
  • A BKK ezen után – a busz kamerafelvételeire hivatkozva – megvédte a sofőrt.
  • Csakhogy a kísérő videózott, és a felvételek nem a közlekedési cég és a sofőr igazát látszanak bizonyítani.
  • Megmutatjuk ez utóbbi videót is.

2023 novemberének elején történt Budapesten, hogy egy 22 éves, 3-as típusú SMA-ban, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő nő és a kísérője Kőbánya-Kispestről a 136-os busszal szeretett volna eljutni a Havanna lakótelepre. A nő betegségének azért van jelentősége, mert emiatt csak elektromos kerekesszékkel, egy Otto Bock Juvo típussal tud közlekedni.

A pár a 19:18-as járattal szeretett volna elutazni, ezért a nő indulás előtt megkérte a sofőrt, hogy tegye le az ilyen esetekre rendszeresített felszállást segítő rámpát. A kísérője, Zs. elmondása szerint a sofőr először azt állította, hogy a buszon nincs rámpa. A nő, aki a betegsége miatt pontosan tudta, hogy ez nem igaz, felhívta a figyelmét arra, hogy rámpa mégiscsak van. A sofőr erre azt kérdezte, hogy nem akarnak-e inkább a következő járattal menni. Nem akartak, így a buszvezető kénytelen volt akcióba lépni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.