Sinéad O'Connor természetes halált halt

popzene
január 09., 19:23

A tavaly 56 évesen elhunyt Sinéad O'Connor ír énekesnő természetes halállal halt meg – közölte a londoni Southwark kerület halottkémi hivatala, ami nem vizsgálódik tovább.

Sinéad O'Connorra a londoni házában 2023. július 26-án találtak rá eszméletlenül, majd a kiérkező rendőrök halottnak nyilvánították. Halálának okát akkor még nem közölték, csak annyit, hogy a holttestét felboncolják. A rendőrség nem talált semmilyen gyanús körülményt az énekesnő halálával kapcsolatban.

A dublini születésű énekesnő a popzene történetének egyik híres lázadója volt. 1990-ben vált világszerte ismertté a Nothing Compares 2 U című dallal, Prince szerzeményével, ami első lett a Billboard Music Awards slágerlistáján.

Sinéad O'Connor tíz stúdióalbumot készített, saját lemezei mellett több projektben vett részt.

Kétszer is nevet változtatott: 2017-ben Magda Davittre, majd 2018-ban az iszlám hitre való áttérésekor Shuhada Sadaqatra, de továbbra is Sinéad O'Connor néven lépett fel.

Sinéad O'Connor a párizsi Lalala fesztiválon 2014. július 9-én.
photo_camera Sinéad O'Connor a párizsi Lalala fesztiválon 2014. július 9-én. Fotó: Bruno Autin/Citizenside

Az ír énekesnő többször adott koncertet Budapesten is: 2007-ben a Sziget fesztiválon, 2015-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként a Müpában, 2019-es turnéja keretében pedig az Akvárium Klubban is fellépett.

Az énekesnő fia 2022-ben, 17 évesen megölte magát, a tragédia után Sinéad O'Connor kórházba került. Előtte jelezte a közösségi médiában, hogy őt magát is foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata.

A Sky News szerint Sinéad O'Connor két héttel a halála előtt tudatta rajongóival egy videóban a Twitteren, hogy 23 év távollét után visszatért Londonba, boldog, hogy újra otthon van, és egy újabb albumot és világ körüli turnét is bejelentett. (MTI)