Másfél hónapja nem kapják meg a kilépő papírjaikat a felmondott pedagógusok egy zuglói iskolában

oktatás
január 10., 20:32

A zuglói Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskolában több pedagógus is felmondott novemberben a státusztörvény miatt, azonban már másfél hónapja hiába várnak a kilépő papírjukra, azt nem kapták meg, számolt be az RTL Híradó.

A kilépő papírokat öt napon belül kellett volna kiküldenie a tankerületnek. A papír hiánya nem csak a munkakeresést, munkavállalást nehezítheti meg, de álláskeresési járadékra sem jogosultak a volt pedagógusok, amíg nem igazolják, hogy a munkaviszonyuk megszűnt. A pedagógusok „megkárosítva és hátráltatva” érzik magukat.

A pedagógusok az iskolát fenntartó Közép-Pesti Tankerületi Központhoz fordultak, akik azt válaszolták, hogy a kilépő papírok még mindig a Magyar Államkincstárnál vannak, és amíg azok hozzájuk nem érkeznek meg, nem tudnak segíteni. Az RTL Híradó kereste az államkincstárt, de nem kaptak választ.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete több hasonló esetről tud, jogsegélyszolgálatukra több panasz is érkezett. A PDSZ szerint legalább még két tankerületi központ érintett.