Több száz embert rúg ki a Google

külföld
január 11., 07:41

Tovább folytatja a költségcsökkentést, több száz alkalmazottat bocsát el a Google, írja a Reuters. A hangasszisztenssel, a Pixel mobiltelefonokkal, a Nest okos otthoni termékekkel és a Fitbit okosórával foglalkozó csapatokból néhány száz embert rúgtak ki, míg a kiterjesztett valóságért (AR) felelős részlegben dolgozók többségétől elköszöntek.

photo_camera Fotó: TAYFUN COSKUN/Anadolu Agency via AFP

„2023 második felében számos csapatunk változtatásokat hajtott végre, hogy hatékonyabbá váljon, valamint hogy erőforrásaikat a legnagyobb termékprioritásokhoz igazítsák. Továbbra is várhatók szervezeti átalakítások, amik miatt egyes pozíciókat megszüntetünk” – mondta a Google szóvivője a lapnak, de azt nem részletezte, pontosan hány embert bocsátanak még el. Tavaly januárban a Google anyavállalata, az Alphabet világszerte 12 ezer munkahelyet szüntetett meg, az a globális dolgozói állomány körülbelül hat százalékát tette ki.

Az elmúlt napokban leépítés volt a Duolingónál és az Amazonnál is. A nyelvtanulós applikációt fejlesztő cég dolgozóinak 10 százalékát bocsátotta el, miután az alkalmazás egyre jobban támaszkodik a mesterséges intelligenciára. Az online kiskereskedelmi óriás a Prime Video streaming-platformtól és az Amazon MGM filmstúdióból küldd el több száz embert, azután, hogy tavaly több mint 27 ezer munkahelyet szüntetett meg.