Látványosan ég egy 4 magyar parlament méretű óriási raktár Szentpéterváron

külföld
január 13., 11:35
photo_camera Messziről is látványos a tűz.

Az éjjel kigyulladt és legalább 50 ezer négyzetméternyi területen lángol a legnagyobb orosz netes áruház, a Wildberries központi raktára Szentpéterváron.

link Forrás

Az ügyben elindult nyomozás során a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják - írja a Meduza. A füst egyes jelentések szerint a város jelentős részét ellepte.

Ugyanebben a raktárban január 10-én verekedés tört ki volt szovjet tagállamokból érkező vendégmunkások között, ami miatt a rendőrség is kiszállt, hogy a jelentések szerint tegnap és tegnapelőtt többször is megjelenjenek a Wildberries-nél. Egyes meg nem erősített hírek szerint a rendőrök megzsarolták a legális papírokkal nem rendelkező dolgozókat, hogy megúszhatják, ha önkéntesként jelentkeznek az ukrajnai háborúba. Ukrán propagandaoldalak emiatt reggel óta azt terjesztik, hogy az online áruház munkásai a társaik elhurcolása miatti tiltakozásból szándékosan gyújtották fel a raktárat, de erre egyelőre nem érkezett semmiféle megerősítés vagy bizonyíték. Az viszont megerősített hír, hogy szilveszter és újév napján a rendőrség Szentpéterváron bevándorlókat fogdosott össze és kényszerített arra, hogy jelentkezzenek önkéntesnek.

link Forrás

Update:

Közben odabent készült videókat is elkezdtek kiposztolni:

link Forrás