Házi őrizetbe került az Újbudán gumilövedékes fegyverrel lövöldöző férfi

bűnügy
január 17., 14:08

Házi őrizetbe került, valamint nyomkövetőt kapott az a férfi, aki január 11-én gumilövedékes fegyverrel lövöldözött Újbudán. Az ügyészség eredetileg a férfi előzetes letartóztatását kérte, a bíró azonban a fokozatosság elve miatt a kevésbé súlyos házi őrizet mellett döntött.

A gyanúsított január 11-én egy mélygarázsból hajtott ki az autójával, amikor két kocsi állt meg mögötte. A járművekből kiszálló 4-5 személy egy korábbi, ékszerrel kapcsolatos ügylet miatt vitatkozni kezdett a gyanúsítottal, akit ki is rángattak az autójából. Ezután ütni kezdték, és elvették a kocsikulcsát.

A gyanúsított előbb kiabálva követelte a kulcs visszaadását, majd miután ez nem használt, egy gumilövedékes fegyvert vett elő a kocsijából. Ezután leadott pár lövést. A fegyver elrettentő hatása működött, a gyanúsított visszakapta a kocsikulcsát.

Az ügyészség fegyveresen elkövetett garázdasággal, súlyos testi sértés kísérletével és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel gyanúsítja a büntetett előéletű férfit.