Irán átlőtt Pakisztánba, ahol két gyerek meghalt, három pedig megsebesült

külföld
január 17., 10:18

Pakisztán a harmadik ország, amit Irán a héten célba vett. Pakisztán szerint Irán keddi légicsapásaiban két gyerek meghalt, három pedig megsebesült, amikor megtámadtak egy határ menti falut a délnyugati Beludzsisztán tartományban. Pakisztán a támadást „illegális cselekménynek” nevezte, és figyelmeztetett, hogy „súlyos következményekkel járhat”.

Irán azt közölte, hogy eltalált két, a Jaish al-Adl nevű militáns csoporthoz kapcsolódó helyszínt. Irán a héten iraki és szíriai helyszíneket is támadott, a támadásokat „célzott műveleteknek” nevezték, hogy „megbüntessék azokat, akik megsértik az ország biztonságát”.

A pakisztáni külügyminisztérium elítélte az ország ”légterének Irán általi indokolatlan megsértését, azt „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte. A közlemény szerint „még aggasztóbb, hogy ez annak ellenére történt, hogy Pakisztán és Irán között számos kommunikációs csatorna létezik”.

Kína szerdán „önmérsékletre” szólította fel Pakisztánt és Iránt, hogy „kerüljék azokat a lépéseket, amik a feszültség fokozódásához vezetnének”. (BBC)