26 év szünet után sikerült a magyar férfi kézilabda-válogatottnak világversenyen megvernie Horvátországot

sport
január 20., 19:00

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-26-ra legyőzte Horvátországot az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel teljesítette célkitűzését, már biztosan a legjobb tíz között végez.

A mezőny legjobbja Bartucz László lett, aki 16 védéssel, 38 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez. A válogatott legutóbb az 1998-as Európa-bajnokságon tudott nyerni világversenyen a horvátok ellen.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a középdöntőt, de az izlandiak elleni csoportkörös és a horvátok elleni szombati sikerének köszönhetően 4 pontja van.

Hétfőn 20:30-tól a házigazda Németországgal, szerdán 18 órától az olimpiai bajnok Franciaországgal találkozik a válogatott. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok az ötödik helyért játszhatnak. (via MTI)

photo_camera Bodó Richárd és Bánhidi Bence, valamint a horvát Zvonimir Srna és Veron Nacinovic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország–Horvátország meccsén a kölni Lanxess Arénában, 2024. január 20-án Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA