A Manchester City korábbi játékosa szerint sok európai futballista elégedetlen Szaúd-Arábiában

sport
január 21., 09:42

Kijózanító tapasztalatokról beszélt a Szaúd-Arábiában játszó európai labdarúgók helyzetéről a spanyol válogatottal tavaly Nemzetek Ligája-győztes Aymeric Laporte, aki augusztusban szerződött a Manchester Citytől az Al-Nasszrhoz.

photo_camera Aymeric Laporte az Al-Nasszrban. Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

„Az itteniek nem könnyítik meg a dolgunkat, sok európai játékos elégedetlen a helyzetével. Nyilván alkalmazkodnunk kell, de nagy változás ez az életünkben. A szaúdiak számára is újdonság, hogy tapasztalt európaiak játszanak náluk, nincsenek hozzászokva ehhez, és komolyabb hozzáállásra van szükségük. Törődnek velünk, de nem eléggé” – mondta a 29 éves futballista az AS spanyol sportnapilapnak.

A Cityvel Bajnokok Ligáját és öt angol bajnoki címet szerző játékos - aki az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csapattársa - azt mondta, más szaúd-arábiai életminőséget várt, és nehezére esik napi három órát az autóban tölteni. Az esetleges visszatérésről Európába azonban egyelőre visszafogottan beszélt:

„Jelenleg nem gondolkozom ezen, de ha ilyen rövid idő után már csalódott az ember, akkor felmerül, hogy mitévő legyen. Nekem is eljöhet ez a pillanat” – mondta.Jordan Hendersonnak fél év és tizenhét mérkőzés után jött el ez a pillanat, és az Al-Ettifaktól a holland Ajaxhoz igazolt. A döntés nemcsak Henderson pályafutása miatt érdekes, hanem mert elég gyorsan kiderült, a rendkívül ambiciózus szaúdi futballprojekt sok sebből vérzik. (via MTI)