Videójátékos tapasztalata segítette az ukrán katonát, aki hatástalanított egy orosz T-90M típusú harckocsit

háború
január 21., 17:19

Bravúros harctéri akciót hajtott végre két ukrán katona. A riportereknek csak Szerhijként bemutatkozó férfi és Olekszandr nevű társa egy M2 IFV típusú Bradley lövészpáncélossal hatástalanított egy T-90M típusú orosz harcskocsit.

A két jármű közötti különbséget jól szemlélteti, hogy a T-90M-nek 125 milliméter átmérőjű ágyúja van, míg a Bradley-nek csak 25 milliméteres a gépágyúja.

Szerhij elmondta, hogy nagyon kockázatos és ijesztő volt felvenni a küzdelmet az orosz harckocsival. Kiképzése alatt ugyan felkészítették hasonlóra, de bízott benne, hogy a való életben sosem kell majd megküzdenie a járművel.

Szerhij nyilatkozik
photo_camera Szerhij nyilatkozik Forrás: WarTranslated/X

A harckocsival azután kellett megütközniük, hogy a kicsivel előttük érkező másik Bradley-nek nem sikerült az akció. Szerhij úgy tüzelt az automata páncéltörő lövedékeivel, ahogyan csak tudott, de egy ponton problémába ütközött. Ekkor ugrottak be neki a videójátékokban szerzett tapasztalatai.

A játékok megtanítják, hogy a harckocsiknak azokat a részeit érdemes célozni, ahol a legvékonyabb a páncéljuk. Ez általában a hátsó részük vagy az oldalukon elhelyezkedő pont, a tornyuk és a a hajótestük között. A harckocsi érzékelőire is érdemes célozni, mert a jármű elvakításával használhatatlanná lehet őket tenni.

Szerhij utóbbit tette, miután átváltott egy másik típusú lövedékre. Megcélozta a harckocsi optikáját, amit aztán el is talált, így a T-90M használhatatlanná vált.

(via The War Zone)