Nem sikerült a bravúr, kikapott Németországtól a férfi kézilabda-válogatott

sport
január 22., 21:07

Németország-Magyarország 35-28

Az Európa-bajnokság talán legfontosabb mérkőzése várt hétfő este a magyar férfi kézilabda-válogatottra a teltházas kölni Lanxess Arénában a németek ellen: ha sikerül megverni a házigazdákat, a válogatott egy karnyújtásra kerül az elődöntőtől. Hogy ez mekkora bravúr lenne, azt jól jelzi, hogy EB-n hasonlóra még nem voltunk képesek.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az elvártnál eddig sokkal jobban szereplő magyar csapat szombaton 29-26-ra verte a horvátokat, a németek az osztrákokkal azonban csak döntetlent játszottak, így nekik is élet-halál kérdése volt a mérkőzés.

Jól kezdtük a találkozót, volt esély, hogy hárommal is vezessünk, de a 10. percre 6-6 volt az állás. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben 17-18-ra a németek vezettek.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A második játékrész elején a csapat mintha bennragadt volna az öltözőben, kezdésként kétszer eladtuk a labdát, nem sokkal később már négygólos előnyért támadtak a németek. A félidő további részében megállt teljesen a támadójátékunk, védekezésünk sem állt össze, a németek pedig beindultak, a 49. percben 6 góllal vezettek már. Ugyan Rosta, Fazekas és Bóka is betalált, a németeknek mindig volt válaszuk, az előnyt már nem engedték ki a kezükből. A végeredmény 35-28 lett, szerdán a már biztos csoportgyőztes Franciaországgal játszunk.