„Robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak”: halálos fenyegetést kapott Szijjártó Péter Ukrajnából

POLITIKA
január 23., 11:13

Ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert - írta meg a Blikk.

A lap által közzétett levélben az állt: „Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót a Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem.”

A külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be nemrég, hogy január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával.

link Forrás

„A fenyegetésre azonnal reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM). Értesítettük ukrajnai külképviseleteinket, illetve személyi védelemmel megbízott TEK-et, a szolgálatok teszik a dolgukat” - közölte a Blikkel Paczolay Máté, a KKM szóvivője.

Szijjártónak így közjogi szereplőként a legmagasabb személyi védelmet biztosítja a kormány (hasonlóan a köztársasági elnökhöz, a miniszterelnökhöz, a parlament elnökéhez, és a legfőbb ügyészhez)Paczolay hozzátette: diplomáciai csatornákon jelezte a külügy az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU), hogy Szijjártó Péter miniszter ukrán nyelven íródott, halálos fenyegetést tartalmazó e-mailt kapott. „Megkezdődött a találkozóval kapcsolatos hangulatkeltés” - reagált a helyzetre a szóvivő, hangsúlyozva, hogy „a tervezett találkozó a fenyegetés ellenére meg fog valósulni.”

via Blikk