Kikapott a franciáktól, ötödik helyért játszik az Eb-n a férfi kézilabda-válogatott

sport
január 24., 18:50

Vezettek többel is, de végül három góllal, 35-32-re győzött Franciaország a magyar férfi kézilabda-válogatott ellen az Európa-bajnokságon Kölnben. Az eredménnyel és Ausztria Izland elleni vereségével biztossá vált, hogy a középdöntős csoport harmadik helyén végeztünk, pénteken 15:30-tól Szlovéniával játszik a válogatott.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A csapat jól kezdte a mérkőzést, 4-1-re ellépett. Az olimpiai bajnok franciák szinte minden magyar hibát góllal büntettek, a 11. percben már vezettek. A magyar kapitány a belső posztokon és a kapuban cserélt, majd időt kért, mert a franciák rendkívül hatékony védekezésükre alapozva lerohanásgólokat lőttek, és nyolc perc alatt 9-2-es sorozatot produkáltak. Az első félidő végén megtalálták az összhangot védekezésben Sipos Adriánék, sokkal hatékonyabbá vált a játékuk, 4-0-s sorozattal felzárkóztak, így a szünetben 20-18 volt az eredmény.

Több mint 11 percig nem kapott gólt a válogatott, ami a második félidő elején egyenlített, ám ezután ismét jöttek a hibák, labdaeladások, kihagyott büntetők, és Andó Arián védései ellenére 26-23-ra megint elléptek a franciák. Az olimpiai bajnok végig komolyan vette a meccset - nem úgy, mint az ugyancsak biztos elődöntős Dánia és Svédország csütörtökön -, és végül gond nélkül győztek. A magyar vereség azt is jelenti, hogy a házigazda németek a csoport második helyén végeznek, és a pénteki elődöntőben a világbajnok dánokkal találkoznak.