18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Megerőszakolta és agyonverte a kétgyerekes anyát, de 3 hónap frontszolgálat után hazaengedték a 24 évre ítélt oroszt

bűnügy
január 24., 05:56

Georgij Povijalko vlagyivosztoki lakost, akit 2022-ben 24 év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosság, nemi erőszak, autólopás és hivatalos személlyel szembeni erőszak miatt, mindössze 1 és 1/4 börtönben töltött év és 3 hónapnyi ukrajnai frontszolgálat után hazaengedték - írja a Meduza.

Povijalko 2021 augusztusában a nő házának garázsában támadta meg a 37 éves Anna Kosulkót, miközben a kétgyerekes családanya éppen munkába készülődött.

photo_camera Povijalko autóban pózol.

A nő férje, Alexander Kosulkó így idézte fel a borzalmakat idén decemberben a Novaja Gazetának:

“Nem egyszerűen megölte őt. Késsel támadt rá. Megerőszakolta és megölte. Nem egyszerűen elkapta és megfojtotta. Az egész testét karmolások borították, véresre volt verve, a teste elkékült. Igazi rémálom.”A gyilkosság után a férfi ellopta a nő autóját, hazahajtott, átöltözött, majd elment strandra a barátaival. Még aznap elkapták.

2022 áprilisában ítélték 24 év börtönre, büntetését a sikertelen fellebbezés után 2022 június végén kezdte el. De 2023 októberében már ki is engedték, miután szerződést írt alá a védelmi minisztériummal arról, hogy frontszolgálatot vállal Ukrajnában. Ezek a szerződések állítólag jellemzően 6 hónapra szólnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyilkos azért mehetett ennél is előbb haza, mert mondjuk megsebesült.

Az áldozat férje pár héttel ezelőtt, 2023 decemberében azért beszélgetett a Novaja Gazeta újságírójával, hogy elmesélje: miután októberben megtudta, hogy a felesége gyilkosa frontszerződést írhatott alá, ő több kormányszervvel is levelezni kezdett arról, hogy a férfit küldjék vissza a börtönbe. A férj utóbb látnokinak bizonyuló nyilatkozata ez volt:

“Csak egy évet ült le a 24 éves ítéletből! Elkezdtem félreverni a harangot, ahol csak tudtam. Ha meghal, mint egy kutya, az rendben van. Pokolba vele, senkinek sem fog hiányozni. De hogy visszajöjjön?! Isten ments, hogy megsebesüljön. Akkor két hónapon belül hazaengedik.”