A Mi Hazánk volt nagykanizsai elnöke az egyik őrizetbe vett wannabe szkíta államcsínytevő

bűnügy
január 25., 15:04

A 24 azt írja, hogy Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke az az 53 éves murakeresztúri férfi, akin a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai rajtaütöttek, mert a gyanú szerint társaival az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására készült.

A társaság tagjai megalakították a Szkíta Magyarországot, és elindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. A rendőrség szerint a csoport bejelentette azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni, valamint rövidesen megtörténik a rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása is.

photo_camera Forrás: police.hu

Kötő Gyula 2022 tavaszán még a Mi Hazánk Mozgalom nagykanizsai elnökeként nyilatkozott a helyi sajtóban. A lap azt írja, hogy Kötő és Hokker Tibor, a Mi Hazánk politikusa, volt országgyűlési képviselőjelöltje közeli kapcsolatban állnak, közös üzleti vállalkozásuk is van Murakeresztúron: 2022 végén alapították az elsősorban személybiztonsági tevékenységgel foglalkozó Rus-Hun Security Kft.-t. Kötő Gyula nevéhez egyébként az Opten cégadatbázis adatai szerint számos felszámolás és kényszertörlés alá került vállalkozás van, köztük például a már törölt Ősmagyar Ásványvíz Kft.

A Mi Hazánk a 24-nek azt írta, Kötő Gyula 10 hónapon keresztül volt a párt nagykanizsai elnöke „évekkel ezelőtt”, bár a párttagsága 2023. augusztus elején szűnt meg, miután beadta a kilépési nyilatkozatát. A párt közölte: nem értesültek róla, hogy Kötő egy szélsőséges szkíta csoport tagja lett, mivel nem foglalkoznak a tagjaik, pláne nem a volt tagjaik magánéletével. Kötő és Hokker kapcsolatára nem tértek ki.

A legutóbbi népszámlálás szerint 2439 magyar vallja magát a 2000 éve kihalt szkíta népcsoporthoz tagjának.