Egy rendes alkalmazott sem dolgozott Orbán fogorvosának 1,3 milliárdos támogatásból épült intézetében, amit aztán eladtak egy NER-es építőcégnek, mégis lezárták a nyomozást

bűnügy
január 25., 10:44
  • Megint lezártak egy kormányközeli szereplők ügyében indított nyomozást, tanulságos indoklással.
  • A NAV nyomozói annak ellenére nem találtak semmi gyanúsat Orbán Viktor fogorvosa, Bátorfi Béla uniós támogatásból épült kutatóintézetének ügyében, hogy annak soha nem volt egyetlen munkatársa sem, csak két vezetője.
  • Soha nem posztoltak ki kutatási eredményt, és mások sem írtak róluk soha. Amit viszont biztosan tudunk: az elnyert közpénzből Kecskeméten 3 emeletes irodaházat építettek.
  • A házat 2022-ben aztán ismeretlen összegért eladták a NER-es építési pályázatok egyik gyakori győztesének, a KÉSZ Építő Zrt-nek.

Kivételesen jó 48 órája volt 2013. december 17-18-án Orbán Viktor fogorvosának.

Bátorfi Béla különböző cégei 2 nap leforgása alatt a legkülönfélébb jogcímeken 634 millió forintnyi állami és uniós támogatást kaptak ugyanattól az állami szervtől, a Lázár János vezette Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Olyan év volt ez ugyanakkor, amikor annyira ment a szekér, hogy a dolog ellenkezője lett volna meglepő: márciusban Bátorfi - és állandó üzlettársa, Szűcs László - cége, a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő-, Kutató-, és Tudástranszfer Központ Kft. már kapott 1,3 milliárdot egy székház felépítésére, illetve két kutatóközpont létrehozására és működtetésére a falakon belül. Az egyik egy fogászati turizmust fejlesztő és kutató központ lett volna, bármit is jelentsen ez, a másik pedig a beszédes nevű Nemzetközi Allergia Központ.

photo_camera Bátorfi Béla középen, szemben, kék nyakkendővel.

De a Bátorfi-Szűcs páros nem ekkor került a tűz közelébe.

Amikor kiderült, hogy a második miniszterelnöki ciklusát egy évvel korábban elkezdő Orbán Viktor 2011. április 21-én személyesen vett részt egy Herceghalmon megrendezett fogászati turisztikai konferencián, először senki sem értette, miért megy el oda. Úgy, hogy még Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, az esemény fővédnöke is vele tart. Aztán kiderült, hogy azért mentek, hogy bejelentsék az egymilliárd forintos Országos Fogászati Turizmus Fejlesztési Program indulását.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.