Életnagyságú Gábor Zsazsa-szobrot állítanak Budapesten

ÉLET
január 25., 09:46

Életnagyságú bronzszobrot állítanak Gábor Zsazsának Budapesten - derült ki az RTL Híradóból.

A magyar származású híresség özvegye, Fréderic von Anhalt azt mondta, felesége megérdemli a szobrot, mert ismertté tette Magyarországot Amerikában, és anyagilag is rengeteget támogatta a magyarokat. A német-amerikai üzletember szerint Gábor Zsazsának összejött az amerikai álom, ami talán a mai magyar fiataloknak is sikerülhet.

Gábor Zsa Zsa és utolsó férje, Frederick von Anhalt 1989-ben a Beverly Hills-i bíróságon, ahol Gábornak azért kellett felelnie, mert felpofozta a rendőrt, aki leintette lejárt rendszámú Rolls Royce-át. AFP PHOTO / WADE BYARS
photo_camera Gábor Zsa Zsa és utolsó férje, Frederick von Anhalt 1989-ben a Beverly Hills-i bíróságon, ahol Gábornak azért kellett felelnie, mert felpofozta a rendőrt, aki leintette lejárt rendszámú Rolls Royce-át. AFP PHOTO / WADE BYARS Fotó: WADE BYARS

A szobrot februárban avatják fel a II. kerületben. Őrsi Gergely polgármester azt mondta, Gábor Zsazsa több szálon is kötődött a II. kerülethez. Családjának ékszerüzlete volt ott, és rokonai is élnek mai napig a kerületben.

Gábor Zsazsa 1917-ben született Budapesten. Rövid török kitérő után 1941-ben költözött az Egyesült Államokba. Az 1950-es években több mint 30 amerikai filmben szerepelt színésznőként. Nyolcszor házasodott, utolsó férje von Anhalt volt.

Két hónap híján 100 évig élt, 2016-ban halt meg Los Angelesben. Eredetileg ott is akarták eltemetni, de férje a szertartásról kisétált az urnájával. Öt évvel később Budapesten temették el.