Orbán Gáspár megbújt egy oszlop mögött Csádban

család
január 26., 10:48

Érthetetlen dolgok történnek Orbán Gáspár körül az elmúlt hetekben. Előbb különböző közösségi felületeken gyanús profilok a halálhírét keltették. Ez az őrület addig tartott, amíg maga a honvédelmi miniszter árulta el egy interjúban, hogy a miniszterelnök katona fia jó egészségnek örvend. Ugyanebből az írásból kiderült az is, hogy Orbán Gáspár a Magyar Honvédség tervezett csádi misszióján dolgozik. Minderről volt információja a 444-nek, ám a Külügyminisztérium a december közepén elküldött ezzel kapcsolatos adatigénylésünkre nem válaszolt.

Az, hogy a „misszión dolgozik”, sok mindent jelenthet, de arra talán kevesen gondoltak, hogy ő maga az egyik képviselője hazánknak a csádi védelmi minisztériumban folytatott tárgyalásokon. Ráadásul civil ruhában.Nézzük ezt az X-posztot, amit Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tett közzé január 14-én. A képeket eredetileg Mahamat M. Adam Bechir, magát csádi pilótának mondó férfi tette közzé a közösségi oldalon. Az eredeti poszt egy nappal korábban, január 13-án került ki, de hogy mikor készültek a képek, azt nem tudni ennyiből. A szöveg szerint maga a csádi védelmi miniszter fogadja a „magas rangú magyar katonai delegációt”.

link Forrás

A képeken felismerni Kajári Ferenc altábornagyot*, a honvédvezérkar főnökének helyettesét. Ő tiszteleg a miniszternek és ő áll mellette a jobb felső képen. De hogy jön ide Orbán Gáspár? Itt van ezen a képen:

Ezen a képen rajta van Orbán Gáspár keze.
photo_camera Ezen a képen rajta van Orbán Gáspár keze

Na jó, csak a jobb keze van a képen. Ott jegyzetel a bal oldali katona válla fölött. De itt egy másik kép is:

Ki van az oszlop mögött?
photo_camera Ki van az oszlop mögött?

A jobb oldali oszlop mögött áll a miniszterelnök fia kék öltönyben. Nyilván ennyiből nem tudnánk, hogy a képeken Orbán Gáspár is a „magas rangú magyar katonai delegáció” tagja. A segítség az Indextől érkezett, akik ma „észrevették”, hogy a tribuneechos.com nevű portálon megjelent egy kép a magyarok tárgyalásáról a csádi minisztériumban. Íme:

Orbán Gáspár (balra) Csádban
photo_camera Forrás: tribuneechos.com

Ezen már jól felismerhető Orbán Gáspár, jegyzettömbbel a kezében. Az továbbra is kérdés, hogy mit keresett a miniszterelnök századosi rendfokozatban szolgáló fia civil ruhában egy „magas rangú magyar katonai delegáció” tagjaként a közép-afrikai országban.

A veszélyesnek ígérkező csádi misszióról ebben a cikkünkben írt Takács Lili hosszabban, ezen belül azt is kifejtve, hogy a projektről a miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban egyeztetnek rendszeresen.

A fentieken túl időközben megjelent a Direkt36 tényfeltáró anyaga, amelyből többek között kiderül, hogy Orbán Gáspár 2023 májusától 2024 januárjáig legalább hat, az afrikai magyar katonai misszió előkészítéséhez kapcsolódó tárgyaláson vett részt.

*A cikk korábbi verziójában Kajári Ferenc rendfokozatát vezérőrnagyként tűntettük fel, pedig 2023-óta altábornagyként szolgál. A hibáért elnézést!