Mágikus képeken mutatják meg, hogyan felügyeli Kim Dzsongun a Pulhvaszal-3-31 fellövését

külföld
január 29., 05:34

Tengeralattjáróról indított manőverező robotrepülőgépek tesztjét felügyelte Kim Dzsongun észak-koreai vezető, jelentette az észak-koreai kommunista párt központi lapja.

A Rodong Szinmun tájékoztatása szerint a nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal-3-31 típusú harceszközöket vasárnap lőtték fel egy tengeralattjáróról, azok - 124 perces repülést követően - pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren fellelhető egyik kisebb szigeten.

A lap közölte azt is, hogy a kommunista állam vezetője, ha már ott járt, egy nukleáris meghajtású tengeralattjáró építésének projektjét is megszemlélte, és sürgetőnek nevezte a haditengerészet nukleáris felfegyverzését.

A dél-koreai hadsereg vasárnap közölte, hogy manőverező robotrepülőgépek indítását észlelték vasárnap reggel az Észak-Korea keleti partvidékén található Szinpo városának térségében.

És akkor jöjjön a nagy felügyelés, ami nélkül alighanem sikertelen lett volna a teszt.

Itt még tapintható a feszültség:

photo_camera Fotó: STR/AFP

Majd megjelent a levegőben a Pulhvaszal-3-31, ezt maga Kim Dzsongun mutatja egy magas rangú katonai vezetőjének, aki enélkül még ezt sem venné észre:

photo_camera Fotó: STR/AFP

A társaság megnyugodott, a teszt sikeres volt:

photo_camera Fotó: STR/AFP

A magas rangú katonai vezető és Kim Dzsongun együtt nevetnek azon, hogy az előbbinek külön meg kellett mutatni a Pulhvaszal-3-31-ert:

photo_camera Fotó: STR/AFP

És végül maga a Pulhvaszal-3-31:

photo_camera Fotó: STR/AFP

(Via MTI)