Megkezdték a külügyminiszterek Orbán és Zelenszkij találkozójának szervezését Ungváron

külföld
január 29., 11:30


Megjöttek az első fotók Szijjártó Péter magyar és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, valamint Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője ungvári tárgyalásáról. Jermak az x-en azt írta, hogy a jobb viszonyhoz őszinte párbeszédre van szükség.

Szijjártó Péter, takarásában Magyar Levente külügyi parlamenti államtitkár, szemben velük Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, valamint Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője
photo_camera Szijjártó Péter, takarásában Magyar Levente külügyi parlamenti államtitkár, szemben velük Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, valamint Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője Forrás: Andrij Jermak x-oldala

Szijjártó január 19-én jelentette be Facebookon, hogy a Jermakkal való újabb telefonos egyeztetésen immár véglegesítették január 29-ében az ungvári személyes találkozót, ahová „az ukránok erős delegációval érkeznek”.

Korábbi nyilatkozatok szerint a fő cél Orbán Viktor ukrajnai látogatásának megszervezése.

„Egyre több a halott a csatatéren, nem szabad engedni, hogy még többen haljanak meg! A háborúnak véget kell vetni, emberéleteket csak békével lehet menteni” – posztolta korábban Szijjártó a hivatalos program első állomásáról, az ungvári Kálvária temetőből.

Szijjártó indulásáról megírtuk, hogy dunakeszi otthona közeléből helikopterrel repült a határig, majd Záhonynál már autóval lépte át a határt.