Szijjártó Péterért Dunakeszire ment a rendőrség helikoptere

közlekedés
január 29., 09:46

Szijjártó Péter reggel kilenc óra felé posztolta a Facebookján, hogy elindult Kárpátaljára, egészen pontosan Ungvárra, hogy találkozzon az ukrán külügyminiszterrel és Zelenszkij elnök legközelebbi tanácsadójával. Az a posztból is kiderül, hogy az autóval 3 óra alatt megtehető 300 kilométeres úthoz ezúttal helikoptert választott Szijjártó, azt azonban csak a magyar kisreptereket jól ismerők tudhatják, hol szállt fel a rendőrség járműve.

link Forrás

Az ADS-B Exchange adataiból kiderül, hogy a magyar rendőrség által üzemeltetett 477FC9 HEX kóddal ellátott helikopter magyar idő szerint 7:38-kor szállt fel méghozzá a dunakeszi reptérről. Ez a kis sportreptér mindössze 10 percre van autóval Szijjártó Péter házától, de csak azért, mert kerülőutakon lehet eljutni oda. Gyalog is teljesíthető, 20-30 perc alatt megvan a táv a sportos miniszternek.

Szijjártó háza és a dunakeszi reptér.
photo_camera Szijjártó háza és a dunakeszi reptér.

További érdekesség, hogy azóta újra posztolt a kárpátaljai útját valóságos Rambo-kalanddá formáló külügyminiszter. Az újabb képeken az látszik, hogy a határt autóval lépte át, tehát valahol Záhony környékén szállhatott le a helikopterrel (kicsit több mint kétórás autóút Dunakesziről), ott autóba ült és úgy érkezett meg Ukrajnába.

link Forrás

A külügyminiszter a légi közlekedés nagy rajongója. Már korábban kiderült, hogy előszeretettel használja a honvédség repülőit akár a szomszédos országokba tett látogatások, pár száz kilométeres utazások során is.