Nyomkövetőt tett a Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája a nemzeti konzultáció válaszlevelébe

belföld
január 31., 16:08

A Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája nyomkövető Apple AirTag-et rakott a szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció válaszborítékába, hogy nyomon követhesse annak útját.

A levél útjáról a párt közleményében azt írják:

  • Január 17-én még Alsóörsön “aludt” a levél.
  • Január 18-án délután a Magyar Posta budaörsi levélelosztó üzemében jelentkezett be. Egy hétig nem mozdult, de folyamatosan jelezte, hogy ott van.
  • Január 26-án reggel (amikor a konzultációt lezárták és annak eredményét már közzétették), a boríték még mindig a postán volt.
  • Ugyanezen a napon mozgásba kezdett, először egy budaörsi McDonald’s étterem környékén jelentkezett be, majd továbbhaladt a Göncz Árpád városközpont felé.
  • Végül január 26-án reggel 8:30-ra ért el a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a kiértékelés zajlott.

A párt azt írja:

„Pártszimpátiától függetlenül is le lehet szögezni tehát, hogy a határidőn belül postára adott küldemény csak azután került a feldolgozó telephelyére, hogy már tudtuk, “mi az eredmény”. Mindez kicsit a Tanú c. film klasszikus jelenetét juttathatja eszünkbe: “Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!”