Milák Kristóf két hete titokban újrakezdte az edzéseket

sport
február 01., 11:42

Két hete titokban újrakezdte az edzéseket az olimpiai bajnok úszó, Milák Kristóf, aki bár szeptemberben visszatért az uszodába, október óta nem edzett, és aki körül komoly nyilatkozatháború volt az év végén. A visszatérése annyira titkos volt, hogy tíz napja még az edzője, Virth Balázs sem tudott róla, amikor januárban háromhetes dubaji edzőtáborba ment az úszóival.

photo_camera Milák Kristóf
Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A Mandiner derítette ki, hogy Milák az uszodai edzéseket a klubjában, a Budapesti Honvédban kezdte újra, „általában olyan időpontokban, dél és délután két óra között gyakorol, amikor senki sincs a medencében”. Hogy kivel kezdte újra a felkészülést, azt nem tudni, a lap szerint a dubaji edzőtábor után Virth Balázzsal dolgozik majd.

Azért választotta a visszatérésnek ezt a módját, mert szeretné, hogy csendben, „minél nyugodtabban, reflektorfényen kívül készülhessen az olimpiára” – írja a lap. Miláknak a 100 méteres és 200 méteres pillangó számokban már megvan az olimpiai kvótája, így a részvételért már nem kell küzdeni, csak a minél jobb időeredményekért.

Milákról októbertől év végéig semmit nem lehetett tudni, akkor egy államtitkáros szelfi erejéig előbukkant, majd hetekre ismét eltűnt. Sós Csaba szövetségi kapitány még decemberben mondta azt, hogy senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, és hogy katasztrofális állapotban lehet.