Porkoláb Eszter dietetikus és Kráml Dávid grafikus 2016-ban kezdett kísérletezni, hogy ehető műzliszerűséget készítsen otthon, mert a boltban kapható pelyhekben túl sok volt a cukor meg a káros vagy fölösleges adalékanyag. 2017-ben alapítottak egy kis üzemet granolagyártásra, 2023-ban Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Izlandon összesen 1,5 millió csomagot adtak el, olyan piacon, amelyet multinacionális óriáscégek uralnak. Ezt így hogy? A Hester’s Life társalapító társtulajdonosa, Kráml Dávid a vendégünk.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.