A Klebelsberg Központ arra kéri a sajtót, hogy hagyja abba a hergelést

oktatás
február 05., 19:36

„Mivel nem lehet tagadni a pedagógusok béremelését, ezért az ellenzéki médiatartalom-szolgáltatók most álhírekhez, rosszindulatú sejtetésekhez folyamodnak” – állítja közleményben a központosított állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ.

A Népszava egy névtelenséget kérő iskolaigazgatót idézve azt írta, nem tájékoztatták kellő mértékben az iskolaigazgatókat a pedagógus-béremeléssel kapcsolatban, és az előkészületekbe sem vontak be őket.

A Klebelsberg Központ szerint viszont a cikk szokásos módon nélkülözi a konkrétumokat, ezzel szemben minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, valamint a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amik meghatározták, hogy ki mekkora bért fog kapni. „Ezért feltételezzük a fenntartók nyilatkozatai alapján, hogy ez a hír nem valós” – írták.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A Klebelsberg Központ arra biztatta a pedagógusokat, hogy ha bárkinek problémája, kérdése van a saját illetményével kapcsolatban, forduljon az iskolaigazgatóhoz, vagy keresse meg az iskoláját fenntartó Tankerületi Központot.

„Határozottan visszautasítjuk ezt a hangulatkeltést, és megkérjük az érintett sajtómunkatársakat, hogy a hergelésükkel hagyjanak fel, hogy a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat”

– áll a közleményében. (24)