Mészáros Lőrinc áthelikopterezett Budaörsről Ferihegyre, hogy magángéppel kiugorhasson a Felcsút marbellai edzőtáborába

belföld
február 06., 11:48

A felcsúti fociakadémia elnökeként Mészáros Lőrinc nemrég a dél-spanyolországi Marbellán járt, ahol a Puskás nevét viselői felcsúti focicsapat edzőtáborát, illetve egyik felkészülési meccsét látogatta meg. Az Átlátszó cikke szerint Mészáros egy helikopterrel ment át Budaörsről Ferihegyre, ahonnan egy magánrepülőgéppel utazott Spanyolországba. A helikopter lajstromjelzése OE-XWY, a magángépé OE-HUG, már korábban összefüggésbe hozták vele mindkettőt.

Egy repülésfigyelő alkalmazás szerint a Felcsút (Puskás Akadémia) Sparta Praha elleni edzőmeccse előtti napon, január 24-én indult útnak az OE-XWY lajstromjelű helikopter, majd nem sokkal később Ferihegyen a privát jet jeladója is működésbe lépett. A gép a Marbellához legközelebbi magánrepülőket fogadó reptérre, Malagába repült.

Január 25-én, a cseh csapat ellen 2-0-ra elvesztett edzőmeccs napján ugyanezeket a gépeket használva Mészáros előbb Ferihegyre, majd Budaörsre repült. A repülési adatok szerint a meccset talán nem is nézte végig, az ugyanis 15:30-kor kezdődött, az OE-HUG pedig már 16:33-kor felszállt (ez greenwichi időzóna, de még így is szorosnak tűnik kiérni a meccs végén a reptérre), és fél nyolckor már Ferihegyen is volt, ahonnan pár perccel később továbbindult a helikopter Budaörsre.

A január 25-i Mészáros-látogatással a felcsúti csapat a Facebookon is elbüszkélkedett. A Felcsút egyébként két nappal később még egy döntetlent játszott egy szlovákiai csapattal Somorján, majd az idei első bajnokiját elveszítette Pakson, így a Mészáros-túra óta még nyeretlen a csapat.

Az Átlátszó megjegyzi: 2023 végén a szegeder.hu egyik olvasója vette észre a szegedi repülőtéren az osztrák lajstromjelű Agusta A109SP Da Vinci típusú helikopterből kiszállni Mészárost és a sok szálon szegedi kötődésű Várkonyit. Már akkor felmerült, hogy nem eseti használatról lehet szó, a lapnak nyilatkozók azt mondták, más alkalommal is látták a házaspár Mercedes-konvoját kihajtani a szegedi repülőtérről.