Egyelőre nem megy börtönbe a 7 évre ítélt Gyárfás Tamás

bűnügy
február 08., 16:47

Gyárfás Tamást 7 évre ítélték, a szökéstől félve pedig az ügyészség kezdeményezte Gyárfás letartóztatását, vagy házi őrizetbe vételét. Ezt kezdeményezést a bíróság elutasította, tudtuk meg a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

photo_camera Gyárfás Tamás 2018-ban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A bíróság szerint Gyárfás az évekig tartó eljárás során minden tárgyaláson részt vett, esetében sem a szökés, sem pedig az elrejtőzés veszélyére utaló körülményt nem találtak, „így a letartóztatás okai nem állnak fent”.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön ítélte 7 év fegyházra Gyárfás Tamás producert, mint Portik Tamás bűnsegédjét. Portik életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Fenyő János 1998-as meggyilkolása ügyében. Gyárfás büntetése négyötödének letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Az utolsó szó jogán Gyárfás arról beszélt az egy héttel ezelőtti tárgyalási napon, hogy a gyilkossághoz nem volt köze, riválisa halála az ő életét is tönkretette. Felmentését kérte, és abban bízik, hogy egy későbbi ítélet helyreállítja majd a becsületét.

Az újkori magyar történelem legvadabb bérgyilkosságáról, a hosszasan húzódó tárgyalásokról Szily László írt bővebben.