Elkezdi felcímkézni a mesterséges intelligenciával generált képeket a Meta

TECH
február 08., 11:21

A Meta is elkezdi a külső mesterséges intelligencia által generált képek címkézését: hónapokon belül a Facebook, az Instagram és a Threads is képes lesz felismerni és markerekkel jelölni a felhasználóknak, hogy nem valódi az, amit látnak.

A cég már egy ideje jelöl minden olyan tartalmat, amit a saját AI-eszközeivel generál, de az új rendszer üzembe helyezésével ugyanezt fogja tenni az OpenAI, a Midjourney, a Shutterstock, az Adobe, a Google és a Microsoft mesterséges intelligenciáival is. A Meta emellett a felhasználókat is kötelezheti majd, hogy maguk jelöljék az AI-generált tartalmakat.

A mesterséges intelligenciát szabályozó első átfogó törvénycsomagról tavaly decemberben, harminchét órás maratoni tárgyalás után állapodtak meg az uniós tagországok és az Európai Parlament.

A törvény részleteiről azon kívül, hogy legkorábban 2025-ben léphet hatályba, egyelőre nem sokat tudunk: az már biztos, hogy a rendőrségnek kiadott engedéllyel nem lesz tilos az érzelmek felismerésére is alkalmas mesterséges intelligenciát bevetnie a potenciális bűnelkövetők szűréséhez, áldozatok felkutatására vagy súlyos bűncselekmények utáni nyomozásokhoz.

Címlap: Kiss Bence/444 (Reuters)