Lackfi János is kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből

POLITIKA
február 08., 22:34

Novák Katalin tanácsadói közül sokáig csak Skrabski Fruzsina volt hajlandó érdemben reagálni az általa okozott botrányra, már ha érdemi reakciónak becézzük a szórakoztató összeesküvéselméleteket. A többiek inkább hallgattak addig a napig, amíg Orbán Viktor át nem trappolt a köztársasági elnökön.

Csütörtökön aztán először Gundel Takács Gábor műsorvezető, majd késő este Lackfi János író jelentette be, hogy kilép a tanácsadói testületből.

Novák Katalin tanácsadói
photo_camera Novák Katalin tanácsadói Balog Zoltántól Szörényi Leventééig Fotó: Novák Katalin/Facebook

„Nem akartam a témához hozzászólni, a drámai távozásokat nem kedvelem. Viszont a gyűlölet-vihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez hangsúlyozottan semmi közöm” - kezdi bejegyzését a pártpolitikai ügyektől rendszerint magát távol tartó költő.

„Borzalmas minden pedofil-botrány, és a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot”

- magyarázza indokait Lackfi, aki szerint „a közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani.”

A tanácsadói testületből való kilépése „nem valaki mellett vagy ellen szól, az én ügyem és jogom. Nem szeretnék e tárgyban további vitát nyitni, sem szerepelni, mindent leírtam itt, amit mondani akartam.”

link Forrás