Legyőzte Japánt a női kosárlabda-válogatott, életben maradtak az olimpiai remények

sport
február 09., 19:09

A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett a kvóta megszerzése felé.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A tavalyi Európa-bajnokságon negyedik magyar csapat - ami csütörtökön 67-55-re kikapott Kanadától - az első félidőben hullámzó csatát vívott az olimpiai ezüstérmessel. Az ellenfél 9-0-s és 8-0-s rohamot is bemutatott, de a hazaiak Határ Bernadett és Dombai Réka révén mindig visszakapaszkodtak, a nagyszünetben 32-32 volt az állás.

Fordulás után ritmust váltott Székely Norbert szövetségi kapitány együttese, remek támadásokkal átvette a vezetést, az utolsó szakasz 53-48-ról indult. Ebben a nemzeti csapat elképesztő lelkierővel és küzdeni tudással kicsikarta a győzelmet, így nagy lépést tett a párizsi részvétel felé. Két forduló után mind a négy csapat három ponttal áll a kvalifikációs csoportban, így a három továbbjutó hely sorsa vasárnap dől el, amikor a magyarok Spanyolországgal csapnak össze. (via MTI)