Novák, Varga és Orbán lemondását követelték a Várban a kegyelemi ügy miatt dühös tüntetők

  • Múlt pénteken írtuk meg, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak.
  • Egy hét alatt az államfőt megalázó alkotmánymódosításig és Novák Katalin pozíciójának megrendülésig jutott az ügy.
  • Az Országos Közös Akarat fél ötre hívta a tiltakozókat a Belügyminisztériumhoz, ahonnan hatra felmennek a Sándor-palotához
  • Hatra hirdetett a köztársasági elnök hivatala elé tüntetést a Momentum
29 poszt
Időrend
február 09., 19:20

Mindenki hazamegy, összeszedik a szemetet

A plüssök mehetnek egy óvodába, a szemetet a momentumos szervezők összeszedik, a tüntetők elindulnak haza. Közvetítésünket befejezzük.

link Forrás
február 09., 18:29

Plüssmackókat dobálnak a rendőrök közé

Illetve kisvakondokat. Tudósítónk szerint személyi sérülés nem történt, kurvaanyázás igen.

link Forrás


photo_camera Fotó: Bankó Gábor
február 09., 18:21

Donáth Anna: Novák Katalin, szégyelld magad

„Soha nem volt kétségem abban, hogy mennyire romlott ez a rendszer. Egy hete viszont a gyomrom forog, és baromi dühös vagyok politikusként és anyaként is” - kezdte utolsó felszólalóként remegő hangon Donáth Anna. A szervező Momentum elnöke azt mondta, hogy egy normálisan működő országban az elnök a nemzet lelkiismerete. „Lehet olyan, hogy a bíróság a jog által dönt, de nem szolgáltat igazságot. Vagy a jog nem igazságos. És ilyenkor szól közbe a köztársasági elnök, hogy kegyelmet adjon annak, aki már megbűnhődött, és összezár mögötte a társadalom. Erről szól az elnöki kegyelem, nem arról, amit Novák Katalin csinált” - közölte Donáth.

Donáth Anna
photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Donáth szerint ahelyett, hogy Novák arra adott volna választ, hogy hogyan történhetett meg a kegyelem, arról beszélt, hogy a kegyelem mindig megosztó. Van rengeteg megosztó kérdés, de eddig volt egy igazán megkérdőjelezhetetlen, vitán felüli téma: a gyermekek kárára elkövetett bűncselekmények esetén nincs mentség. Ezt rúgta fel Novák.

Novák magyarázattal tartozik, mert épeszű, morálisan gondolkodó embernek felfoghatatlan, ami történt, és magyarázattal tartozik a bicskei gyerekeknek is, akiknek elvette az igazságát.

„Katalin, hadd szóljak hozzád mint édesanya az édesanyához. Állj ki és mondj valamit. Válaszolj a sok kérdőjelre. A szótlanság sokkal többet árt, magáért beszél. Őszintén nem értelek, hogy tudsz a gyerekeid szemébe nézni? Nem szégyelled magad? Szégyelld magad!”

Szerint nem egyszerűen Novák erkölcsi, közjogi bukásáról van szó, Varga Judit tettestárs a kegyelemben, és a némaságban is. Varga Judit bármit aláír, amit elé tolnak, bármi átmegy a keze alatt, amire fentről utasították. Ilyen ember ne képviselje az országot az Európai Parlamentben, Varga nem méltó senki képviseletére, sem jobb-, sem baloldaliakéra.

Senki nem érdemli meg azt a pofátlanságot, amit a hatalom részéről ezzel az aktussal megtettek. politikai felelőssége van a kormánynak is, mert a kormány nevében írta alá a kegyelmet Varga. „Ne tiktokozzon Orbán, hanem vállaljon felelősséget azért a fertőért, amit létrehoztak az elmúlt 14 évben”.

„Volt már köztársasági elnök, aki lemondott. Schmitt Pál ügye ehhez képest smafu” - közölte Donáth és minden este 6-ra tüntetésre hívott a Sándor-palotához, amíg Novák a helyén marad.

február 09., 18:07

Ez a mozgás éve, ideje eltakarodni innen! - mondja egy óvónő

Szilágyi Kitti
photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Az Országos Közös Akarat beragasztott szájú aktivistái előtt beszélt Szilágyi Kitti óvónő. Azzal kezdte, hogy neki munkaköri kötelessége, hogy jelezze, ha bántalmazzák a gyerekeket, de K. Endre ezt nem tette meg, ezért cinkos és bűnrészes lett, Novák és Varga mégis megkegyelmezett neki. Visszaengedték a gyerekeink közé azt, aki segédkezett a bántalmazásban.

Szilágyi azt követelte, hogy a hatóságok folytassanak nyomozást mindenhol, ahol gyerekeket bántanak, az állam pedig kérjen bocsánatot tőlük, mert nem működik a gyermekvédelmi rendszer, a bántalmazó kormány nem finanszírozza azt.

A szülőket kéri, hogy képzeljék el a bicskei gyerekeket, akiknek nincs anyja, se apja, akik nem tudnak odabújni senkihez. Ne haragudjatok, gyerekek! - kért bocsánatot az igazi felelősök helyett is.

február 09., 17:54

Jámbor András: „Nem akarunk egy olyan országban élni, ahol a hatalmával visszaélő megúszhatja, mert a haverja pozícióban van”

„Ha Orbánéknak érdekében áll, ártatlan emberekre sütik rá a pedofília vádját, ha a saját haverjukról van szó, akkor is felmentik, ha egy pedofil bűnsegédje” - mondta Jámbor András országgyűlési képviselő, felidézve, hogy Kocsis Máté vezetésével egy év indítottak a Szikra Mozgalom ellen lejárató kampányt, a pedofília vádját is rájuk akarták sütni. Olyan dolgokkal vádolták meg őket, amikhez nem volt közük, ezt kimondta többször is több hatóság, de a Fideszt és a médiáját ez nem érdekelte.

Jámbor András
photo_camera Fotó: Bankó Gábor

„Biztonságot, jövőt és igazságot akarunk a gyerekeinknek. Nem akarunk egy olyan országban élni, ahol a hatalmával visszaélő megúszhatja, mert a haverja pozícióban van” - mondta Jámbor. Nem alkotmánymódosításra van szükség, hanem a gyerekvédelmet kell megerősíteni. A fideszes képviselők vállalják a felelősséget a kegyelmi ügyben és a gyerekeinkért is.

február 09., 17:44

„Ne érjük be azzal, hogy másik pártkatona ül Novák helyére!”

Ez a gyermekvédelem? Hogy a szexuális felvilágítást kitiltják az iskolákból, de a pedofilok segítőjének kegyelem jár? Ezt firtatja Antoni Rita társadalmi nemek szakértő.

Nem elégséges az alaptörvénymódosítás, olyan megoldásra van szükség, amely a bicskei áldozatok méltóságát helyreállítja. Mindenkinek felelnie kell, aki tudott erről. Próbálja ki egyszer, milyen szabad nőnek lenni, a férfiaknak nemet mondani! Ne bújjanak a saját gyerekeik, unokáik mögé, mert minden gyerek iránt felelőséggel tartoznak! - sürgeti Orbánt és Novákot a színpadról.

Ne érjük be azzal, hogy Novák mondjon le, és másik pártkatonát ültetnek a helyére! Csak a rendszerszintű megoldás lehetséges, gyermekvédelmi szakemberek bevonásával - hívta fel a figyelmet.

február 09., 17:38

„Hiába vagy megerőszakolt árva gyerek, a felcsútiakkal szemben nem lehet igazad"

Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa szerzője következett. Azzal kezdte, hogy a magyar állam felel a gyerekotthonokban nevelkedőkért, de a bicskeieket magára hagyta. Már azzal is, hogy nem lépett azonnal az abúzusok ellen, és emiatt meghalt egy gyerek. Ezért az intézet egykori vezetőinek a gyerek élete szárad a lelkén.

Ezután Ésik szerint a bírósági ítélet hozhatott volna fordulatot, az ugyanis üzenet a pedofilnak,hogy le fogsz bukni, és börtönbe mész, üzen az áldozatnak, hogy állj ki magadért, bízz bennünk és igazságot szolgáltatunk. De a kegyelemmel ezt lerombolták. És az üzenetet nemcsak az áldozatok kapták meg, hanem a bírák is és az összes rendőr is, hogy nyomozzatok nyugodtan, ha valami havert megfogtok, úgyis megkegyelmezünk nekik.

Azzal folytatta, hogy anyák (Novák Katalin és Varga Judit) hozták meg ezt a kegyelmi döntést, akik aztán hazamentek és belenéztek a gyerekeik szemébe. Ahogy korábban gyerekek is belenéztek az igazgató szemébe, és azt kérték, hogy ne tessék engem bántani, és mégis megerőszakolták őket.

Ésik Sándor
photo_camera Ésik Sándor Fotó: Bankó Gábor

Ésik szerint a magyar állam elárulja a saját gyerekeit, „Hiába vagy megerőszakolt árva gyerek, a felcsútiakkal szemben nem lehet igazad" - mondta. Majd kitért az Orbán által benyújtott alkotmánymódosításra. Szerinte azt, hogy nem bocsátunk meg gyerekek ellen bűncselekményt elkövetőknek, nem kell beleírni az alkotmányba, az ugyanis jóérzésű emberek szívébe bele van írva. "Két olyat embert sikerült kinevezni, akinek nem világos, hogy a pedofil bűnsegédének nem adunk kegyelmet?"

Azt hiszi, hogy nem tudjuk, hogy ezt a kegyelmi kérvényt Felcsúton adták parancsba? Miniszterelnök úr, ezt ön cseszte el - mondta Ésik, aki szerint Orbán a saját becsületét nem tudja beleírni az alaptörvénybe, mert nincs.

február 09., 17:27

Bicskei áldozat: Novák mondjon le!

Pető olvasta fel az egyik bicskei áldozat, Pop Mert üzenetét. Levelében kifejezte, hogy „mérhetetlen hálát” érez azért, hogy ennyien kiállnak az áldozatok oldalán. Ez erőt ad azoknak, akiknek segítségre van szüksége - írta.

Novák Katalin pedig mondjon le! - fejezte be üzenetét.

február 09., 17:24

Pető Attila leveteti a pártzászlókat, és megtapsoltatja az áldozatokat

A következő felszólaló Pető Attila, aki elsőként vállalta névvel és arccal a történetét, azt, hogy egy pap gyerekkorában zaklatta. Az ő küzdelmét évek óta követi a 444. Most arra kérte a tömeget, hogy engedjék le a zászlókat, világítsanak a telefonjaikkal, és tapsolják meg az áldozatokat, akiket hősöknek nevezett.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor


február 09., 17:09

Orosz Anna kezdte a beszédeket

Arra kérte a jelenlévőket, hogy bár a szervező Momentum is egy párt, de a pártzászlókat vegyék lejjebb, mert ez egy pártok feletti ügy. Orosz Anna felidézte, hogy K. Endrét azért ítélték el, mert kényszeríteni akarta a pedofil főigazgató áldozatait, hogy vonják vissza a vallomásaikat, és azt is, hogy a kegyelemnek köszönhetően K. Endre szabad, és bármikor dolgozhat gyerekekkel. Majd az áldozatok szenvedéseiről beszélt, és arról a 18 éves fiúról, akinek az öngyilkossága ráirányította a figyelmet a bicskei gyerekotthonban történt borzalmakról. Novák Orosz szerint az áldozatokat köpte szemen, az igazságos világba vetett hitünket kérdőjelezte meg, és azt, hogy gyerekeket nem bántunk soha semmilyen körülmények között. Majd idézett Pop Merttől, az egyik áldozattól. Orosz azt mondta, hogy ma az áldozatokért vannak itt és egy perc néma csendet kért a jelenlévőktől.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor
február 09., 17:06

Jobban őrzik a miniszterelnöki dolgozót, mint az államfő munkahelyét

Kordon, rendőrök, meg sem lehet közelíteni a Karmelitát. Mondjuk ide most Novák Katalin is nehezen talál utat.

photo_camera Fotó: Kiss Bence
február 09., 17:06

„Írd alá, Kata, a lemondásodat!”

Többek között ezt skandálja a tömeg, amely most ért el a Sándor-palotához. Meg azt, hogy „Ránk költsetek, ne kastélyra!”

link Forrás
február 09., 16:58

Megtalálta a Soros-szálat a közmédia

„A demonstráció egyik szervezője a Soros-György (sic!) által is támogatott aHang, amely szerint megbocsáthatatlan, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban elítélt férfinak” - hangzott el az M1 Híradóban. Tulajdonképpen ez a mondat tette ki a 26 másodperces bejátszás nagy részét.

február 09., 16:41

Igazi kordonlabirintus várja a tüntetőket a Várban

A Dísz térről a Sándor-palotáig egyes sorban lehet átmenni az építkezések miatt - jelezték tudósítóink.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor