Magyarországra érkezett a honvédség gépe, ami Novák Katalint hozhatta haza Katarból

belföld
február 10., 09:33

Az ADS-B Exchange adatai szerint a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe magyar idő szerint szombaton reggel fél nyolckor felszállt Dohából és elindult Magyarország irányába. Az útját Irakig követték a radarok, de a Flightaware-en továbbra is lehetett követni az útját, végül délután fél egy után nem sokkal szállt le a gép a ferihegyi repülőtéren.

Az ADS-B Exchange playback adatai Novák gépének útjáról.
photo_camera Az ADS-B Exchange playback adatai Novák gépének útjáról.

Novák Katalin hét közben utazott az országba, az MTI pénteki híre szerint elvileg vasárnapig tartana a programja, sőt, magával Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel lenne tárgyalása.

Kerestük a Sándor-palotát, hogy Novák Katalin a gépen van-e, és ha igen, akkor miért szakította meg programját. Ha kapunk választ, frissítjük a cikket.

A kegyelmi botrányban Orbán Viktor csütörtök délután irányt mutatott: megkezdődött a kihátrálás a köztársasági elnök mögül. Novák Katalin megpróbált magyarázatot adni a miniszterelnöknek a kegyelmi ügyre, de ő ezt nem fogadta el, és utalt rá, hogy az elnök asszony a nyilvánosság felé tartozik ezzel, erről részletesen Rényi Pál Dániel írt cikkében.