Frissítés: K. Endre felesége mégis azt állítja, férje írta a levelet, amiben megmagyarázza a kegyelmi kérvényt

POLITIKA
február 11., 11:40

Szombaton - még Novák Katalin lemondása előtt - kezdett el terjedni a Facebookon az a levél, amit állítólag K. Endre írt és hosszan fejtegeti a botrányos kegyelmi kérvény körülményeit.

A posztból, annak valóságtartalmát elfogadva, cikket írt a Vadhajtások és - aminek nagyobb jelentősége van - a Mediaworks-birodalomhoz tartozó Világgazdaság is. utóbbira hivatkozva megosztotta a Novák Katalin mellett kiálló Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő is.

photo_camera Fotó: Hoppál Péter/Facebook

A Blikk elérte K. Endre feleségét, aki azt mondta, hogy „Nincs közünk semmihez”, majd közölte, továbbra sem szeretnének nyilatkozni az ügyben és letette a telefont.

A kamulevélről szóló cikkeket azóta eltüntette a Vadhajtások és a Világgazdaság is.

Frissítés: 18.16:

Néhány órával később a bulvárlap aztán frissítette a cikket, hogy K. Endre felesége jelentkezett náluk azzal, hogy mégis van közük valamihez.

„...az előző hívás során félreértés történt, és mégis férje fogalmazta meg a Facebookon közzétett szöveget, és K. Endrétől származik az a 12 oldalas levél, melyben a férje szemszögéből írják le az eseményeket. Nemcsak a kegyelmi döntés előzményeit, de a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban férje álláspontját” - írja a Blikk. Ezután hiába próbáltak még kérdéseket feltenni, már nem kaptak választ.