Az LMP szerint „rogáni cenzúra áldozata lett” sajtótájékoztatójuk

belföld
február 13., 09:20

Az LMP szerint a Magyar Távirati Iroda (MTI) „valószínűsíthetően felsőbb utasításra nem tudósított az LMP – Magyarország Zöld Pártjának hétfői sajtótájékoztatójáról”.

A sajtótájékoztatón, amiről az MTI nem tudósított, Keresztes L. Lóránt arra szólította fel Balog Zoltánt, hogy „haladéktalanul tisztázza, igazak-e a sajtóhírek, valóban ő javasolta-e Novák Katalinnak, hogy támogassa K. Endre kegyelmi felterjesztést, és amennyiben így volt, arra is derítsen fényt, hogy honnét jött az erre irányuló szándék”.

Az LMP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón egyébként a vízi közműhálózat fontos teendőiről beszélt, Balog felelősségét csak „kiegészítő témaként” vetette fel,, majd közölte, hogy az LMP a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi Rogán Antal nyilvános meghallgatása érdekében.

photo_camera Rogán Antal Fotó: Németh Dániel/444

Na erről nem tudósított az MTI, ami az LMP szerint felsőbb nyomásgyakorlás miatt történhetett. Az LMP aztán az erről szóló közleményében megemlítette, hogy a Novák Katalin lemondása után visszavonulását bejelentő Varga Judit volt férje, Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában elmondta, hogy az MTI-anyagokat Rogán Antal körei nézik át és véleményezik. Az LMP szerint pedig „gyanítható, hogy ennek a cenzúrának esett áldozatául az LMP sajtótájékoztatója is”.

Az MTI az LMP-nek küldött válasza szerint a közleményt azért nem tették közzé, mert „közleményük az OS Szabályzatának 14. 2. pontjába ütközik, ezért azt nem áll módjukban kiadni”.

Ehhez hozzátették még, hogy „a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik”.

Február 12-én az MTI egyébként az LMP azon közleményét már lehozta, amiben a párt bejelenti, hogy a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését kezdeményezik Magyar Péter „súlyos állításai” miatt.