Az LMP a Hit Gyülekezetének lelkészét, Hack Pétert ajánlja köztársasági elnöknek

POLITIKA
február 14., 08:30
photo_camera Hack Péter

Hack Péter lelkészt (Hit Gyülekezete), az ELTE jogi karának tanszékvezető professzorát, az SZDSZ egykori politikusát javasolja köztársasági elnöknek az LMP. Az ezt bejelentő FB-posztjában Ungár Péter kissé hátborzongató, sebfetisiszta magyarázatot ad Hack jelölésére:

„A tragikusan hibás kegyelmi ügy fölszakította a magyar közbeszéd gennyes, tokosodó sebeit, közben pedig mindkét oldal a sebek sózásával kíván politikai hasznot szerezni. Ennek véget kell vetni.„Ungár szerint Hackot „szakmai előélete, életműve alkalmassá tesz a pozíció betöltésére”, mivel a jogtudós „nem mélyíteni akarja a mindent megfertőző szekértábor logikát, hanem felszámolni.”

Hack már a harmadik, ellenzéki oldalról bedobott név, amennyiben a Mi Hazánkat és az LMP-t ellenzékinek, a Párbeszédet pedig létező pártnak tekintjük. A Mi Hazánk Csath Magdolna közgazdász professzort, egyetemi tanárt jelölte, aki 2002-ben a MIÉP elnökjelöltje volt és akit Novák Katalin 20223-ban kitüntetett. A Párbeszéd pedig Kaltenbach Jenő jogtudóst, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok 76 éves korábbi országgyűlési biztosát.