Az áldozatokért és a gyerekekért tüntetőkkel telt meg a Hősök tere

 • Odakint most szörnyek járnak címmel hirdetett demonstrációt péntek estére a Hősök terére Pottyondy Edina, az eseményen több ismert és közkedvelt youtuber/influenszer is felszólalt, köztük az énekes Azahriah is.
 • A tüntetést hat nappal azután tartották, hogy a cikkünk nyomán kirobbant botrányba belebukott, majd lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, miután kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki pedofil bűncselekmények eltusolási kísérletében volt bűnrészes.
 • A kiálláshoz több mint száz híresség is csatlakozott.
február 16., 20:33

Újraindult a forgalom a Dózsa György úton

Tényleg vége a tüntetésnek.

február 16., 19:50

Egyre több a rendőr a Fidesz székháza előtt

A maradék, körülbelül kétszáz tüntető azt skandálja: „Elegünk van!” A Mérce élője szerint a tömeg próbál nekifeszülni a rendőrsorfalnak. Továbbra is zúg a „mocskos Fidesz!”.

link Forrás
február 16., 19:41

A Mérce élője szerint zömében MTK ultrák skandálnak a Fidesz-székház előtt

Két-háromszáz fős tömeg lehet, és szerintük sok diák is lehet a tömegben, „mert Pintér Sándor neve is felmerült”.

február 16., 19:29

Zúg a mocskos Fidesz

Folyamatosan skandál a tömeg a székház előtt, amelyet rendőrök vettek körbe:

 • „Pedofilokat védtek!”
 • „Magyar rendőr velünk van!”
 • „Orbán takarodj, Orbán takarodj!”
 • „Pintér Sándor a kurva anyád!”
 • „Mondjon le!”
 • „Rogán Antal takarodj!”
 • „Bűnözőket védtek!”
link Forrás
február 16., 19:22

Körülbelül 100 ember ácsorog a Fidesz székháza előtt

Tudósítónk szerint a tüntetők azt kiabálják: Orbán takarodj! Mocskos Fidesz!

link Forrás
február 16., 19:12

A távozók azt kiabálják: A székházhoz!

Miközben a tömeg folyamatosan hagyja el a teret, helyszíni tudósítónk szerint néhányan azt kiabálják, menjenek a Fidesz székházához.

link Forrás

Közben gyűlik a dobozokban a pénz a hajléktalan bántalmazott fiú megsegítésére.

február 16., 18:54

Véget ért a tüntetés hivatalos része

A tömeg közösen énekli a Himnuszt.

február 16., 18:54

Adományokat gyűjtenek egy bántalmazott hajléktalan fiúnak

A beszédek végén az összes felszólaló a színpadra vonult. Gulyás Márton szerint több mint 50 ezren vannak a tüntetésen.

Gulyás felszólította a tüntetőket, hogy holnap reggeltől ezt a lelkesedést arra fordítsátok, hogy gyakoroljatok nyomást a döntéshozókra, hogy végre érdemi védelmet biztosítsanak minden magyar gyermek számára.

„Egy cseppet a tengerben, ma mit fogunk bevállalni.” Gulyás bejelentette, hogy az Utcáról Lakásba Egyesülettel egy alapot hoznak létre egy bántalmazott fiúnak, aki jelenleg hajléktalan. 25 millió forintot akarnak összegyűjteni, hogy megkapja azt a segítséget, amit a magyar állam nem adott meg neki. Dobozokat fognak hordani körbe a tömegben.

február 16., 18:52

Páran már elindultak haza

Vélhetően azok, akik félnek attól, hogy nem lesz ülőhelyük a BKV járatain.

február 16., 18:50

Pottyondy Edina: A magyar állam csődöt mondott, az állam a legnagyobb szörny

„Odakint most szörnyek járnak. Szörnyek, akik gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik urambátyám alapon kegyelmet osztogatnak. A magyar állam csődöt mondott. Nemcsak akkor, amikor szabadon engedték a pedofil ragadozó bűntársát, hanem most is, ma is, ebben a percben is, amikor nincs egy mindenre kiterjedő, átlátható és független vizsgálat, ami tisztázná a felelősséget, hogy kik tudtak a kegyelemről, kik engedélyezték, kik intézték” – ezzel indította beszédét a tüntetést szervező Pottyondy Edina.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Azzal folytatta, hogy nem kezdődött el a gyermekvédelmi rendszer és az ahhoz kapcsolódó jogi szabályozás áltvilágítása, és nem tudjuk azt sem, hogy kiket engedtek még el. „Hány ilyen eset lehet még? nincs válasz! Csak ócska kommunikációs megoldások vannak.”

Pottyondy ezután úgy fogalmazott, „lecseréltek két lélegző golyóstollat”, és hogy Novák Katalin a kegyelmi döntés után most „nem ügyészekkel és újságírókkal néz szembe, hanem a pénzes postással”. „A volt államfő büntetése, hogy élete végéig luxusban kell élnie.” Szerinte „csak most fogják igazán ránkszabadítani a poklot, h fedezzék magukat”.

A rendszer teljes átalakítására van szükség szerinte, mert minél kiszolgáltatottabb egy gyerek, annál inkább cserben van hagyva.

„Nincs szaktanár, nincs fejlesztőpedagógus, nincs kréta, orvos, vécépapír, nincs nyitva hétvégenként a szülésszet. A gyümölcs drága, a kórházi koszt ehetetlen. Ezeket mindenki elmondta ezerszer, Hiába.” Pottyondy ezután mindenkit emlékeztetett arra, hogy „a bicskei gyermekotthonba nem szakpszichológusokat küldtek, hanem egy broz érdemkeresztet” – utalva arra, hogy a bicskei gyermekotthon elítélt pedofil igazgatóját kitüntették.

„Odakint most szörnyek járnak. Az állam a legnagyobb szörny. De az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr.”Azzal folytatta ezután, hogy „a szörnyállam nemcsak jobb és bal, hanem a fent és lent tengelyen is széthasítja a társadalmat”. „Egy kasztrendszerben élünk. Más jog, más szabályok vonatkoznak azokra, akiknek kutyabőrük van. a psüökre, az ispánra, a földesúrra. Ha a bicskei pedofilsegítő megúszta, milyen védelmet élvezhetnek a valóban hatalmasok?” – tette fel a kérdést Pottyondy, aki szerint „ez a kegyelmi botrány arról is szól, hogy ha holnap agyonver egy szétkokainozott oligarcha, akkor ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni”.

Azt mondta, ő is unja, hogy ki kell járni tüntetni, és hogy látszólag soha nincs eredménye. Ezért feltette a kérdésrt, hogy mi lesz utána. Szerint a relaista válasz, hogy:

„A mi eszközeink eddig tartottak. Nem akarunk politikai hatalmat, az áldozatok mellé állunk nyilvánssággal, cselekvéssel és adománnyal. A pesszmista válasz az ittlévő párttagoknak és pátrszimpatizánsoknak nagyon nem tetszene. De van egy otpmista verzió is, miszerint igaz, hogy egy ilyen tüntetés nem változtathatja meg a világot, de megváltoztathat minket. A gondolkodásunkat, a mentalitásunkat, a tanult tehetetlenségünket. Ötvenezer demonstráló nem elég, de egy jó kezdet. Nem az út vége, hanem az út eleje.”

Beszédét azzal fejezte be, hogy ezt a kiállást az első lépésnek kell látni, mert akkor „újra van remény”.

„Állítsuk magunk mellé a magyar társadalmat, a gyengék, a bántalmazottak, a kiszolgáltatottak mellé a magyar emebreket. Leginkább az árva és szegény gyerekeket mellé, akiknek nemcsak a fizikai és lelki biztonsághoz van joguk, hanem egy olyan országhoz is, ahol nem a közöny és nem a gyűlölet uralkodik.”

február 16., 18:37

Zacher Gábor is kinn van a tüntetésen

Kollégánk észrevette a múzeum előtt álldogálva Zacher Gábor főorvos, toxikológust.

február 16., 18:33

Fancsikai Eszter is úgy tenne, mint Orbán Viktor, csak ő ezért börtönbe menne

A szexuális abúzus áldozatainak videója után Fancsikai Eszter youtuber beszél, de azt mondja most mint anya áll a tüntetők előtt. „Szeretnénk azt hinni, hogy egyszeri eset volt, a mi gyerekünkkel nem történhet meg ez. De tudjuk, hogy ez nem igaz, bárhol megtörténhet, otthon, iskolában, orvosnál.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Fancsikai felsorolja, hogy anyaként hány ember munkáját végzi. „Ha biztonságban akarom tudni a gyereket, akkor a köztársasági elnök is én legyek? Hadd ne! Nekem azt mondják, csináljam jobban. Miért nem az csinálja jobban, akinek ez a munkája, aki erre esküdött fel?”

„Két gyereket nevelek ebben a családbarát országban, ahol az első lélegzetét dohos, penészes kórházakban veszi.”

Szerinte a gyerekeit senki nem védi meg a bántalmazóktól, akiktől ő nem tudja. Felidézi Orbán Viktor szavait, aki egy videóban az ügy kapcsán azt mondaná, hogy ő a pedofilokat félbe hasítaná.

„Én is ugyanígy tennék, csak van egy nagy különbség köztünk: én ezért börtönbe mennék. A jog arra lenne, hogy ez helyettem elintézze. Másik különbség, hogy az én ügyvédem nem a pedofilt védené” – utalt ezzel arra, hogy a K. Endrét védő ügyvéd igencsak ismert a felcsúti körökben.

Szerinte bebizonyosodott, hogy az intézményekben nem tudnak vigyázni a gyerekekre.

február 16., 18:27

Súlyos és durva mondatokat játszottak be a tüntetésen

Olyan mondatokat, amiket az áldozatok szerint bántalmazóik száját hagyták el. A mondatokat a Nemakarokbeleszólni influenszerei olvasták fel.

A szervezők előtte figyelmeztették azokat, akik gyerekkel érkeztek a tüntetésre, hogy a videó idejére, amíg a brutális mondatokat idézik, tegyenek a gyerekeik fülébe zenét.

február 16., 18:24

Tapasztó Orsi örökbefogadó szülőként: Soha nem fogom tudni, mi történt a gyerekemmel, amíg nem került hozzám

Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni) azzal kezdte beszédét, nem mer belegondolni, hogy soha nem fogja tudni teljes bizonyossággal, hogy mi történt az örökbefogadott gyerekével addig, amíg hozzá nem került. „De az én gyerekem már biztonságban van. A realitás viszont az, hogy nagyon sokaknak ez nem adatik meg.”

„Jelenleg gyerekotthonban hétezer gyerek él, akik nagyrésze soha nem fog családba kerülni. Rájuk a rendszer vigyáz. Egy pillanatig sem akarom azt sugallni, hogy minden gyereket bántalmazás ér, de már az is nyugtalanító, ha csak egyet ér az” – folytatta Tapasztó, mentálhigiénés szakemberként hozzátéve, hogy ami gyerekkorban történik az az egész életünkre rányomja a bélyegét.

Tapasztó azt kérte:

 • „Minden gyerekotthon kifogástalan hely legyen, ne csak néhány,
 • egy örökbefogadó szülő ne gyomorszorító érzéssel gondoljon azokra az évekre, amikor még nem lehetett a gyereke mellett,
 • és azokra a gyerekekre se kelljen gyomorszorító érzéssel gondolnunk, akik a rendszerben ragadtak.”

„Azt szeretném kérni, hogy minden gyermek biztonságban élhessen!”

Majd elmondta, hogy kell egy olyan ellátórendszer, ahova az áldozat teljes bizalommal fordulhat, férőhelyek kellenek és nevelőszülők, akik közül kétezer hiányzik ahhoz, hogy a törvény szerint minden 12 év alatti gyerek nevelőcsaládban nevelkedhessen.

február 16., 18:18

Azahriah: Teljesen új szint, hogy pedofil arcoknak falaznak

Baukó Attila, Azahriah csak videóüzenetben jelentkezett be, amit őszintén sajnál. Először arról beszélt, hogy az utóbbi időben annyit hallottuk már azt, hogy védjük meg a gyerekeinket, hogy már értelmét vesztette. Szerinte a kormány a gyerekeket használja fel arra, hogy az embereket egymás ellen fordítsák, maguknak pedig politikai hasznot generáljanak.

„Teljesen új szint az, hogy pedofil arcoknak falazunk.” De megjegyzi, hogy nem először történik ez, Kaleta Gábornak is falaztak, de az vízfelszín alatt maradt.

link Forrás

„Az a narratíva, hogy milyen bátor Novák Katalin és Varga Judit. Ha nem derült volna ki, szerintetek lemondtak volna? Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal.”

Elmondja, hogy kiállásával nem a baloldali politikai erőt akarja erősíteni, csakis a gyerekek biztonságát. Szerinte azonban még nem most kell harcolni, hanem ébredni kell. Szerinte hiába különbözünk nagyon, abban egyetértünk, hogy a pedofília no go, de legyenek már a milliárdos lopások is no go-k.

„Egy közös biztos lesz bennünk, hogy bántja a lelkünket az igazságtalanság. A hatalom urainak csak a politikai haszon a fontos, nekik ez nem fontos.”

„Együtt kell változást elérni, mielőtt lelécelnénk kötelességünk erőnk teljéből tenni valamit a változásért. ”